6.000 medewerkers van Arcadis aan de slag met nieuw social intranet
14-02-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

6.000 medewerkers van Arcadis aan de slag met nieuw social intranet

Een nieuwe social intranet omgeving uitgerold binnen haar Europese organisatie is binnen tien weken uitgerold bij Arcadis, ontwerp- en consultancyfirma voor de natuurlijke en bebouwde omgeving. ETTU heeft deze implementatie uitgevoerd met de standaard intranet oplossing Debble Workplace in Microsoft Office 365.

Het intranet vormt het startpunt van de Moderne Werkplek van Arcadis. Vanuit het intranet kunnen werknemers eenvoudig informatie vinden, in plaats van hiernaar te moeten zoeken zonder succes. Bovendien is de informatie altijd relevant en up-to-date. ETTU heeft Arcadis geholpen bij de implementatie en adoptie van het nieuwe intranet.

Intensieve samenwerking
Piet Vink, directeur van ETTU: “Ondanks dat Debble Workplace een standaardproduct is dat technisch snel geïmplementeerd kan worden, is er nog een hoop werk dat gedaan moet worden. Dankzij de intensieve samenwerking tussen Arcadis en ETTU en het uitgebreide adoptie programma, kunnen de 6.000 medewerkers van Arcadis Europa nu internationaal samenwerken en kennis en informatie delen.”

Kathi Wimmer, Hoofd Interne Communicatie bij Arcadis Europe: “ETTU heeft ons geholpen met het implementeren van het nieuwe intranet en heeft dit binnen tien weken gerealiseerd. We waren onder de indruk van de flexibiliteit van de oplossing, om zo het intranet te creëren dat volledig aan onze wensen voldoet. Debble Workplace biedt Arcadis dan ook een modern en sociaal intranet in Office 365, waarmee onze verouderde intranetten zijn vervangen.”

Elf verschillende intranetten
Voorheen maakt Arcadis gebruik van elf verschillende intranetten. Niet alleen verschilde de ‘look and feel’ in ieder land, maar ook vonden medewerkers het lastig om de juiste informatie te vinden. Met het nieuwe intranet beschikt Arcadis nu over een gebruiksvriendelijk internationaal intranet. Na Europa is het Midden-Oosten de eerste regio die gebruik maakt van Debble Workplace. Daarna zal ETTU helpen om ook de andere regio’s over te brengen naar de nieuwe intranet omgeving. Lees de volledige case study op https://www.ettu.nl/arcadis

Op 30 maart 2017 verzorgt ETTU samen met Kathi Wimmer van Arcadis een rondetafelsessie bij Microsoft waarin de best practices en ervaringen gedeeld worden. Het volledige programma en mogelijkheid tot inschrijven vind je op https://www.ettu.nl/international-intranet

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Deal
Cloud