KU Leuven wil buitenlandse diploma’s verifiëren met blockchain technologie
09-02-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

KU Leuven wil buitenlandse diploma’s verifiëren met blockchain technologie

De KU Leuven overweegt buitenlandse diploma’s te gaan verifiëren met blockchain technologie. Hierdoor moet met zekerheid kunnen worden vastgesteld welke studenten wel of juist niet kunnen worden toegelaten tot een opleiding.

Dit is bekend gemaakt op een recent evenement van het Belgische ADM. "We zijn er mee bezig om diploma's internationaal te valideren met behulp van blockchain", tekent Datanews uit op de mond van Annemie Depuydt, directeur ICTS aan de KU Leuven. Depuydt is onlangs door Data News verkozen tot ICT Woman of the Year. "We zien veel studenten toekomen uit verschillende regio's en dan moet je weten wie je wel of niet kan toelaten."

Blockchain is vooral bekend als de technologie waarop het digitale betaalmiddel bitcoin is gebaseerd. De technologie kan worden ingezet om een individueel deel van een overkoepelende database, in dit geval een diploma, snel te controleren. Het grootste obstakel voor de inzet van deze technologie voor het controleren van diploma’s is het feit dat deze methode hiervoor een database moet worden opgezet waarin diploma’s van opleidingsinstellingen wereldwijd zijn opgenomen.

Terug naar nieuws overzicht