Wouter Hoeffnagel - 03 februari 2017

Slachtofferhulp Nederland kiest voor VoLTE-enabled smartphones

Slachtofferhulp Nederland kiest voor VoLTE-enabled smartphones image

1.000 VoLTE-enabled Samsung smartphones zijn door Samsung en Tele2 overhandigd aan Slachtofferhulp Nederland. De telefoons maken deel uit van de overeenkomst die Tele2 met de organisatie heeft afgesloten voor de vaste en mobiele diensten.

Slachtofferhulp Nederland heeft de afgelopen maanden via een aanbesteding een keuze gemaakt voor een nieuwe aanbieder van haar vaste en mobiele telefoniediensten. Tele2 heeft deze aanbesteding gewonnen. Naast de standaard vaste en mobiele diensten, installeert Tele2 de vast-mobiele dienst ‘Mobile Connect’ bij Slachtofferhulp Nederland.

VoLTE-enabled telefoons
Onderdeel van de overeenkomst is de levering van 1.000 Samsung Galaxy A3-smartphones. Deze toestellen zijn VoLTE-enabled, een techniek die het mogelijk maakt om te bellen via Tele2’s nieuwe 4G-netwerk zonder hierbij op internetsnelheid in te leveren.

Slachtofferhulp Nederland steunt dagelijks slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken en calamiteiten. Zij biedt praktische hulp, juridisch advies en emotionele steun. Hulp is er ook voor nabestaanden, getuigen en andere betrokkenen. John Tomatala, hoofd Informatievoorziening van Slachtofferhulp Nederland: “Het contract met Tele2 draagt bij aan de bereikbaarheid van onze organisatie. Dankzij de inzet van innovatieve technologie, kunnen we flexibeler zijn in onze dienstverlening en ondersteuning op maat bieden. Want de behoefte van de cliënt staat op de eerste plaats.”