Tesla klaagt voormalig hoofd Autopilot aan
28-01-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Tesla klaagt voormalig hoofd Autopilot aan

De ex-directeur van het Autopilot-programma is aangeklaagd door Tesla. Hij wordt beschuldigd van het stelen van bedrijfsgeheimen en het ronselen van zeker twaalf oud-collega's.

Tesla klaagt Sterling Anderson samen met Chris Urmson aan, die bij Google verantwoordelijk was voor de technologie van het zelfrijdende auto-programma. Volgens de fabrikant van elektrische auto's hebben de twee geprobeerd personeel te ronselen voor hun eigen project rond zelfrijdende auto's: Aurora Innovation.

Medewerkers rekruteren
Volgens de aanklacht heeft Anderson geprobeerd om twaalf Tesla-werknemers te rekruteren terwijl dat tegen zijn contract bij de fabrikant inging. Hij zou ook vertrouwelijke informatie van Tesla gebruiken en die 'vernietigd hebben in een poging zijn sporen te wissen'.

Anderson zou in zijn tijd bij Tesla al contact gehad hebben met Urmson, die medeoprichter van Aurora is. Die gesprekken begonnen afgelopen zomer al, terwijl hij in december pas bij Tesla vertrok. In die periode zou hij 'honderden gigabytes' aan gevoelige informatie van Tesla hebben gekopieerd samen met vier bedrijfsgeheimen.

Anderson ontkent
Volgens Anderson gaat het om valse beschuldigingen en om 'paranoia en een ongezonde angst voor de concurrentie’.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht