Cisco neemt AppDynamics over voor 3,7 miljard dollar
25-01-2017 | door: Redactie

Cisco neemt AppDynamics over voor 3,7 miljard dollar

Cisco neemt AppDynamics over. Het bedrijf doet daarmee zijn grootste overname sinds Chuck Robbins het roer overnam.

AppDynamics monitort mobiele apps en websites met als doel bugs snel te ontdekken en herstellen. Het bedrijf is in 2008 opgericht en haalde in de eerste negen maanden van 2016 een omzet van 158,4 miljoen dollar.

Verschuiving naar software defined network
Voor Cisco is het de grootste overname sinds CEO Chuck Robbins in 2015 het roer overnam van John Chambers. Al is het geen totale verrassing: Cisco, sowieso niet vies van een overname, verdiende de afgelopen decennia zijn geld met het verkopen van netwerkhardware. Maar de markt verschuift vandaag naar goedkopere hardware met intelligente software: zogenaamde software defined network. De overname van AppDynamics past in deze trend.

De overname moet tegen april zijn afgerond. AppDynamics heeft momenteel 1.975 klanten. CEO David Wadhwani gaat binnen Cisco's IOT en Application business een nieuwe softwareafdeling leiden.

Beursplannen
Tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC zegt Cisco dat het zijn nieuwste aanwinst al een tijdje op het oog had, maar de beursplannen van AppDynamics hebben de zaak wat versnelt.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht