Royal Vopak brengt HR-activiteiten naar de cloud
25-01-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Royal Vopak brengt HR-activiteiten naar de cloud

De wereldwijd opererende tankterminal operator Royal Vopak kiest voor de Human Capital Management (HCM) oplossing van Workday. Met Workday beschikt Royal Vopak over een cloud gebaseerd HR systeem dat helpt bij het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen en extra zichtbaarheid biedt in de organisatie om betere besluitvorming in het bedrijf te realiseren.

Met 6.000 werknemers verspreid over 24 landen, beheert Royal Vopak een wereldwijd netwerk van terminals voor de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Het bedrijf had geen uniform HR systeem en was op zoek naar een eenduidige, eenvoudig te gebruiken applicatie waarmee het management en de werknemers onafhankelijk van hun locatie wereldwijd kunnen beschikken over de juiste informatie. Hierbij ging de voorkeur uit naar een systeem dat ook in staat is om de toekomstige groei te ondersteunen.

Cruciale HR-processen ondersteunen
De keuze is gevallen op Workday. Met Workday beschikt Royal Vopak over een enkelvoudig cloud systeem dat ondersteuning biedt aan cruciale HR processen en zorgt voor een reducering van de tijd die wordt besteed aan handmatige, administratieve taken. Het systeem verbetert de planning van arbeidskrachten met behulp van realtime analyses en verslaglegging. Managers worden hierdoor voorzien van betrouwbare gegevens over hun werknemers en teams, terwijl bedrijfsleiders helder inzicht krijgen in het totale personeelsbestand.

Daarnaast geeft de oplossing Royal Vopak beter inzicht in de wensen en behoeften van medewerkers. Vanuit het systeem kan het bedrijf het volledige arbeidsverleden van een werknemer traceren en beheren. Dit helpt het bedrijf haar beste medewerkers te behouden. Doordat Workday wordt geleverd vanuit de cloud en continu wordt doorontwikkeld hoeft Royal Vopak daarnaast geen dure en tijdsintensieve upgrades uit te voeren, iets waarmee legacy systemen doorgaans worden geassocieerd.

Handmatige HR-processen reduceren
“Royal Vopak richt zich op het leveren van kwaliteit binnen onze dagelijkse activiteiten en op het bieden van de beste ervaring voor onze klanten en werknemers”, zegt Leo Brand, chief information officer bij Royal Vopak. “We hebben Workday HCM geselecteerd omdat het zich onderscheidde van andere technologieën en het allerbeste HR systeem levert waarmee we onze bedrijfsvoering kunnen standaardiseren en vereenvoudigen. Dit resulteert in het reduceren van de handmatige, tijdsintensieve HR processen, zodat onze medewerkers zich kunnen concentreren op activiteiten die de groei stimuleren.”

“Het is cruciaal voor snel groeiende organisaties om een uniforme, mondiale blik te hebben op HR informatie om het volledige potentieel van hun teams te benutten”, zegt Chano Fernandez, president, EMEA & APJ, Workday. Fernandez stelt dat steeds meer organisaties dit begrijpen en HR daarom naar de cloud verplaatsen. Hiermee geven zij hun werknemers de vrijheid om effectiever te zijn en de concurrerende voorsprong van het bedrijf in de markt verder te helpen uitbouwen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

HR, Cloud, Deal
Cloud