Gemeente Eindhoven kiest voor hyperconverged IT-infrastructuur

24-01-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Gemeente Eindhoven kiest voor hyperconverged IT-infrastructuur

De gemeente Eindhoven vernieuwt zijn IT-infrastructuur. PQR implementeert een Nutanix hyperconverged IT-infrastructuur bij de gemeente. Daarnaast levert PQR support voor deze infrastructuur. Hiervoor is een meerjarige strategische partnership gesloten.

Gemeente Eindhoven is met meer dan 225.000 inwoners de vijfde stad van Nederland. Informatisering & Beheer is de interne IT-dienstverlener van de gemeente. Deze dienstverlener ondersteunt naast de gemeente Eindhoven ook voormalige, inmiddels geprivatiseerde onderdelen van de gemeente. 

Strategisch partnership met PQR
De gemeente Eindhoven zocht een stabiele, betrouwbare en veilige infrastructuur waarmee zij wendbaar en flexibel al haar taken en verantwoordelijkheden kan vervullen. De gemeente heeft een Europese Openbare Procedure opgestart waarin aan inschrijvers is gevraagd te beschrijven hoe zij zich onderscheiden. Hierbij gaat het niet alleen om prijs, maar ligt juist een zwaar accent op kwaliteit. Op 22 december 2016 hebben gemeente Eindhoven en PQR een strategisch partnership voor vier jaar gesloten dat twee keer één jaar verlengd kan worden. Hierin is vastgelegd dat PQR de aangeboden Nutanix hyperconverged ICT-infrastructuur implementeert en support levert voor de hele omgeving. 

Mourad Rerhioui, territory sales manager PQR: “Wij zijn heel trots op het feit dat wij deze opdracht mogen uitvoeren. Gemeente Eindhoven heeft zeven inschrijvingen ontvangen en een bewuste keuze gemaakt voor PQR. Voornaamste reden hiervoor is de manier waarop wij tijdens de interviewrondes ons ontwerp hebben toegelicht: het geeft invulling aan voor de gemeente belangrijke criteria zoals Total Cost of Ownership, out-of-the-box functionaliteit en minder complexiteit, nu en in de toekomst.”

Hyperconverged Nutanix infrastructuur  
PQR heeft een Nutanix-oplossing aangeboden, die qua capaciteit op dynamische en flexibele wijze mee kan groeien wanneer de behoefte of vraag verandert. Deze infrastructuur kan zo worden ingericht dat er alleen op capaciteit en kwaliteit gestuurd hoeft te worden. De bediening is eenvoudig, zodat er geen diepgaande kennis nodig is voor het beheer en de gemeentelijke IT-medewerkers zich kunnen richten op ondersteuning van interne klanten en regievoering binnen de sector. Eind december heeft PQR de concretiseringsfase, waarin werd aangetoond dat de beloofde kwaliteit binnen de aangegeven planning en offerteprijs geleverd gaat worden, succesvol afgerond. 

Pierre van den Heuvel (foto), programmamanager IT, gemeente Eindhoven: “PQR heeft laten zien dat wij op de Nutanix hyperconverged infrastructuur verschillende processen en werkplekken kunnen draaien. De kwaliteit van deze in de praktijk bewezen combinatie van hardware en software staat hoog aangeschreven en ook in het beheeraspect is volledig voorzien. Precies wat we willen.”

Terug naar nieuws overzicht