Microsoft neemt 3D data-optimalisatie specialist Simplygon over
18-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft neemt 3D data-optimalisatie specialist Simplygon over

Microsoft koopt voor een onbekend bedrag 3D data-optimalisatie specialist Simplygon. De overname past in de Microsoft '3D for everyone' strategie voor de Windows 10 Creators Update. Het Zweedse bedrijf Simplygon is gespecialiseerd in het automatisch optimaliseren van 3d-gegevens en heeft nu vooral afnemers in de wereld van de videogames en augmented / virtual reality.

Simplygon is opgericht door DonyaLabs dat gevestigd is in Zweden met veel kennis van 3D game optimilisatie. Microsoft krijgt nu de technologie en ervaren medewerkers in handen. Volgens Microsoft vp Next Gen Experiences Kudo Tsunoda past de aankoop in Microsofts '3d for Everyone' strategie. Met de Windows 10 update die eraan zit te komen wil de techgigant het makkelijker maken voor gewone gebruikers om in 3d te tekenen en te werken, en die bestanden ook met elkaar te delen. Simplygon zal dan ook worden ingezet voor een nieuwe Paint 3D programma, en een online artiestengemeenschap, Remix3d.com.

Windows

De Windows 10 Creators Update maakt het voor gebruikers mogelijk om nieuwe dingen te creëren, te delen en te ervaren in zowel mixed reality als in 3D metPaint 3D en de Remix.com-community. Windows 10 Creators Update brengt ook een Beam system-integration voor Xbox One en Windows 10. Hiermee kan gameplay op een interactieve manier uitgezonden en bekeken worden op Xbox Live. En het biedt de mogelijkheid om eigen competities en uitdagingen te creëren om zo op een leuke manier de strijd aan te gaan met vrienden. Daarnaast wordt het met de update mogelijk voor gebruikers om sneller in contact te komen met vrienden, familie en collega’s metWindows MyPeople. 

Verder voegt de Creators Update nieuwe 3D- en tekenmogelijkheden toe aan Office apps, waaronder 3D-ondersteuning in Word, Excel, Powerpoint en Ink Editor in Word. Met die laatste is het mogelijk om met pen op een intuïtieve manier rechtstreeks wijzigingen te maken in een Word-document. Ook is het mogelijk om een nieuwe ingebouwde digitale liniaal te gebruiken om rechte lijnen te trekken en objecten op één lijn te zetten in Office apps. Windows Insiders kunnen bepaalde functies van Windows 10 Creators Update – waaronder het nieuwe Paint 3D – nu uitproberen voordat begin 2017 de gratis upgrade beschikbaar komt.

WK

Terug naar nieuws overzicht