Redactie - 17 januari 2017

Bestuursvoorzitter van Sony Entertainment wordt topman bij Snapchat

Michael Lynton wordt de nieuwe topman van Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat. Hij vertrekt als bestuursvoorzitter bij muziek- en filmbedrijf Sony Entertainment. Het is nog niet bekend wie Lynton bij Sony opvolgt.

Lynton heeft de medewerkers van Sony Entertainment per mail op de hoogte gebracht van zijn vertrek. Hij kwam dertien jaar geleden bij het bedrijf in dienst. Onder zijn leiding boekte Sony grote kaskrakers, maar werd het ook slachtoffer van een enorme hack.

'Dit is het juiste moment om over te stappen'
Eerder bleek al langer dat Lynton sterke banden had met Snap. Zo was hij één van de eersten die investeerden in de chatdienst. “Gezien de groei van Snapchat - en mijn toegenomen rol en verantwoordelijkheid daarbij - heb ik onlangs besloten dat dit het juiste moment was om over te stappen”, schrijft Lynton in de e-mail gericht aan zijn personeel.

Onder leiding van Lynton zal Snap Inc. naar de beurs gaan. De aandelen komen waarschijnlijk in maart beschikbaar. Snap hoopt ongeveer 4 miljard dollar op te halen, waarmee de totale waarde van het bedrijf op 25 tot 35 miljard dollar zou worden geschat. Met de opbrengst wil Snapchat de concurrentie met Google en Facebook aangaan.

In samenwerking met Datanews