Wouter Hoeffnagel - 16 januari 2017

Londen is opnieuw de datacenterhoofdstad van Europa

Ondanks de Brexit blijft de Britse hoofdstad Londen de datacenterhoofdstad van Europa. In totaal is in Londen 384MW aan datacentercapaciteit aanwezig.

Dit meldt CBRE. 44% van de totale datacentercapaciteit in Europa is aanwezig in Londen. Als we kijken naar uitsluitend het Verenigd Koninkrijk is zelfs 80% van alle datacentercapaciteit in de Britse hoofdstad te vinden. Hiermee blijft Londen net als voorgaande jaren de datacenterhoofdstad van Europa. CBRE verwacht dat met name de colocatiemarkt de komende jaren het goed doet in Londen. Naar verwachting maakt deze markt een groei van 8 tot 10% door.

CBRE verwacht niet dat de Brexit de vraag naar datacentercapaciteit zal verlagen. Wel waarschuwt de organisatie voor de politieke overgang rond de Brexit en de impact die dit kan hebben op datacenters. Zo treedt in 2018 in EU-landen de General Data Protection Regulation in werking. CBRE waarschuwt dat Britse datacenters ondanks de Brexit aan deze nieuwe Europese databeschermingwet zullen moeten voldoen om Europese klanten te behouden. Ook verwacht CBRE dat het Verenigd Koninkrijk databeschermingswetgeving zal opstellen die in grote lijnen gelijk is aan de General Data Protection Regulation.