Wouter Hoeffnagel - 15 januari 2017

Capgemini helpt jonge start-ups met nieuwe InnovatorsRace50 competitie

Capgemini geeft het startsein voor de InnovatorsRace50, een wereldwijde competitie voor start-ups in de aanvangsfase waarmee zij de potentie kunnen laten zien van hun producten, diensten of innovatieve technologie. Deze speciale editie van de Innovators Race, ter gelegenheid van Capgemini’s 50ste verjaardag, staat in het teken van innovatief ondernemerschap. De vijf winnende start-ups krijgen een financiering ter waarde van 50.000 US Dollar, uitgebreide netwerkmogelijkheden, deelname aan internationale tech events, toegang tot sectorexperts en de kans om partner van Capgemini te worden.

Start-ups hebben tot 28 februari aanstaande de mogelijkheid om zich in te schrijven voor deze internationale competitie via www.innovatorsrace50.com. Uit de inschrijvingen worden 50 start-ups gekozen, verdeeld over vijf categorieën (tien in elke categorie). Een panel van experts kiest vervolgens twee finalisten per categorie. Deze categorieën zijn:

  • Govtech and Social Enterprises
  • Fintech and Mobility
  • Consumers and Well-Being
  • Digital Processes and Transformation
  • Data and Security

Tien finalisten
In april en mei kunnen de tien finalisten, de twee beste start-ups per categorie, technologie- en sectorexperts ontmoeten in één van de vijf Applied Innovation Exchanges (AIEs) van Capgemini in Londen, San Francisco, München, Mumbai en Parijs. Tijdens deze sessies kunnen de deelnemers hun innovatie ontwikkelen, testen en toepassen. De aanwezige experts zullen hun kennis en ervaring inzetten om de start-ups verder te helpen en hen voor te bereiden op de definitieve presentatie van hun idee.

“Digitale disruptie herdefinieert complete sectoren en innovatie is hun levensader,” zegt Lanny Cohen, Group Chief Technology Officer en lid van het Group Executive Committee van Capgemini. “Samenwerken met start-ups en met gevestigde technologie-aanbieders zit in de kern van wat wij doen voor onze klanten. Het is een voorrecht om met opkomende entrepreneurs te kunnen werken en getuige te zijn van hun vooruitstrevende en radicale ideeën die onze manier van zakendoen transformeren. We kijken uit naar deze bijzondere verjaardagseditie van Innovators Race en verwelkomen de finalisten in onze AIE’s om hen verder te helpen met het fijnslijpen van hun innovaties. Ik wens alle deelnemers veel succes!”

Unicorns
In september en oktober 2017 kunnen beelden van Capgemini’s “InnovatorsRace50” worden bekeken via www.innovatorsrace50.com. Onder de titel ‘Unicorns’ zal nieuwszender CNN ook aandacht besteden aan de competitie. Deze zijn te bekijken via CNNMoney.com/Unicorns en in een speciale televisie-uitzending van CNN International in oktober. Aansluitend op de InnovatorsRace50 publiceert CNN een ranglijst van de 50 meest actieve en veelbelovende start-ups met een waarde van meer dan 1 miljard USD in 2017: The Unicorns 50.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024