Waarom stappen bedrijven over naar de cloud?
12-01-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Waarom stappen bedrijven over naar de cloud?

Groeiende bedrijven staan vandaag de dag voor een grote uitdaging. Ze moeten dezelfde betaalbare, altijd bereikbare mobiele services leveren die gevestigde bedrijven bieden, maar zonder de economische ondersteuning waarop grote ondernemingen kunnen terugvallen. Dat betekent dat IT-professionals altijd op zoek zijn naar creatieve manieren om meer te doen met minder: teams beheren, budgetten oprekken en infrastructuur en toepassingen zoveel mogelijk uitbuiten. Om te voldoen aan de behoeften van hun bedrijf binnen die beperkingen, wenden ze zich steeds meer tot de cloud.

Onderzoek toont aan dat grote organisaties vaker cloud toepassingen inzetten dan kleinere bedrijven, maar dat het MKB deze achterstand snel inloopt. Terwijl dit jaar nog slechts zo’n 37% van de MKB bedrijven cloud apps inzet, verwachten experts dat dit percentage in 2020 is opgelopen tot 78%. Ook voorspellen zij dat de markt voor cloud computing en -services voor MKB bedrijven in de VS dit jaar zal groeien van 43 tot 55 miljoen dollar.

Hoe worden cloud oplossingen ingezet?
Microsoft bestudeert in een rapport dat u wordt aangeboden door ETTU hoe IT-professionals cloud oplossingen gebruiken voor hun bedrijf en hoe zij hun IT-uitgaven daarop aanpassen. Het onderzoeksrapport geeft een overzicht van het huidige cloud- en technologiegebruik door groeiende bedrijven, inclusief de workloads die als eerste verschuiven, de beoogde doelstellingen en de wijze waarop ervaringen zich verhouden tot deze verwachtingen.

Het rapport kan hier gratis worden gedownload.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud