Zilveren Kruis geeft inzicht in zorgtarieven met prijszoeker
10-01-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Zilveren Kruis geeft inzicht in zorgtarieven met prijszoeker

Zilveren Kruis lanceert op haar website de prijszoeker. Deze online toepassing geeft inzicht in de tarieven voor behandelingen die het meeste eigen risico kosten, namelijk bloedonderzoek, echo, MRI, CT-scan en röntgen. De prijszoeker is door ETTU voor het Zilveren Kruis ontwikkeld op basis van Model View Controller (MVC).

De prijszoeker is ontstaan vanuit de vraag vanuit partijen zoals de consumentenbond en de eigen klanten. Zilveren Kruis wilde echter niet een PDF met alle tarieven online zetten, maar deze gegevens aanbieden via een gebruikersvriendelijke tool. Voor de realisatie hiervan is Zilveren Kruis in zee gegaan met ETTU.

Vertaling naar de online wereld
Vincent van der Laan, Senior Technisch Consultant van ETTU: "Samen met Zilveren Kruis hebben we vanuit ETTU de behoefte geïnventariseerd en vervolgens de vertaling gemaakt naar de online wereld. Om de toepassing tastbaar te maken hebben we met behulp van wireframes een eerste opzet gemaakt. Dit heeft de basis gevormd voor de realisatie van de prijszoeker. Zowel consumentenorganisaties als ook de klanten van Zilveren Kruis reageren erg positief op de prijszoeker en wij zijn dan ook trots dat ETTU dit product van begin tot eind heeft mogen ontwikkelen."

In de prijszoeker kunnen verzekerden kiezen welke kosten ze willen inzien. Aan de hand van de postcode zien de verzekerden vervolgens direct waar ze in de buurt terecht kunnen en tegen welke prijs. “Zo weten ze direct waar ze aan toe zijn en krijgen ze grip op de kosten die ze zelf betalen”, zegt Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop.

Model View Controller
De prijszoeker is ontwikkeld op basis van MVC. Dit is een ontwerppatroon dat het ontwerp van complexe toepassingen opdeelt in drie eenheden met verschillende verantwoordelijkheden. Het scheiden van deze verantwoordelijkheden bevordert de leesbaarheid en herbruikbaarheid van code. Ook zorgt het ervoor dat veranderingen in één van de eenheden niet direct invloed hebben op de andere eenheden. Meer informatie lees je in onze blog over MVC.

Meer informatie over de prijszoeker is te vinden op de website van Zilveren Kruis.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, case, Internet