Witold Kepinski - 10 januari 2017

William van der Pijl benoemd tot nieuwe CEO Macaw

William van der Pijl is per 1 januari 2017 aangesteld als de nieuwe CEO van full-service IT-dienstverlener Macaw. Marcel Braaksma treedt per 1 januari als COO nieuw toe tot de directie. Samen met CFO Ronald van Es, sinds 1998 werkzaam bij Macaw, vormen zij de nieuwe directie van Macaw.

William van der Pijl: “Wendbaarheid is belangrijker dan ooit, voor onze klanten én voor ons. De marktomstandigheden met technologische ontwikkeling en krapte op de arbeidsmarkt zijn uitdagend, de vooruitzichten echter zijn goed, met de toenemende vraag naar en het groeiende belang van digitale transformatie. Vanuit onze Macaw 20I20-visie op de toekomst en onze relatie met Microsoft en Sitecore versterken en ontwikkelen we Macaw de aankomende jaren nog verder. Dat doen we onder andere met initiatieven op het gebied van internationalisatie, nearshoring en innovatieve startups.” 

Marcel Braaksma: “Macaw is een bedrijf volop in beweging als topspeler in de Microsoft- en Sitecore-technologie. Ik ben er trots op een bijdrage te mogen leveren aan het verder ontwikkelen van Macaw met als doel onze klanten succesvol te maken in ‘The Age of the Customer’.”

Patrick van Aalst, voorheen CEO, treedt toe tot de Raad van Commissarissen. Rolf Deves en Maarten van Eeghen treden terug als commissaris. Roel Bergsma en Maarten Sikkema, oprichters van Macaw, blijven bijdragen aan de ontwikkeling en versterking van Macaw door ondersteuning bij de internationalisatie en relevante startup-initiatieven.