25% groei voor cloudmarkt in 2016

07-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

25% groei voor cloudmarkt in 2016

De wereldwijde cloudmarkt groeide in 2016 met 25 procent naar een omzet van 148 miljard dollar. Dit meldt onderzoeksbureau Synergy Research Group. Bedrijven die zich het meest prominent in de cloud markt wisten te onderscheiden waren Amazon AWS, Microsoft, HPE, Cisco, IBM, Salesforce en Dell EMC.

Synergy Research Group zegt dat in de top-6 belangrijkste cloud-diensten en infrastructuur marktsegmenten sprake van groei was.

IaaS en PaaS services hadden de hoogste groei van 53 procent, gevolgd door gehoste infrastructuurdiensten private cloud met 35 procent en zakelijke SaaS op 34 procent.

Public cloud groei in de lead

2016 was een opmerkelijk jaar waarin er veel meer werd besteed aan cloud services (IaaS, PaaS, gehoste private cloud-diensten) en hardware en software voor cloud-infrastructuur. De cloud service markt groeit daarbij drie keer sneller dan de infrastructuur voor hardware en software cloud. Er wordt meer uitgegeven aan public cloud dan private cloud.

Ook wordt er meer besteed aan enterprise SaaS en Unified Communication as a Service (UCaaS) internetdiensten zoals search, social networking, e-mail en e-commerce.

Door: Witold Kepinski

 

Synergy-Cloud_2016.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Cloud