Wouter Hoeffnagel - 05 januari 2017

KPN neemt beveiligingsbedrijf DearBytes over

KPN neemt DearBytes over. DearBytes is een full service provider van security-oplossingen. Het bedrijf levert oplossingen die klanten beschermen tegen malware zoals ransomware en virussen.

Het portfolio van DearBytes bestaat uit een combinatie van producten met bijbehorende support, professionals services en een Security operations Center (SoC). Vanuit dit SoC wordt 24/7 preventie-, detectie- en responsediensten geleverd aan klanten. In totaal zijn 85 werknemers in dienst bij DearBytes. Zij gaan allen aan de slag binnen het bestaande KPN Security Services-team, waar zij zich gaan richten op onder andere veilig mobiel werken, malware bescherming, monitoring en detectie.

Erik Remmelzwaal, directeur DearBytes: ”De Nederlandse markt vraagt in toenemende mate om oplossingen tegen digitale dreigingen zoals ransomware en phishing. Malware is zelfs digitale dreiging nummer één voor de Europese zakelijke markt en vormt voor bedrijven een significant risico voor continuïteit en reputatieschade. Onder de paraplu van KPN kunnen wij nog beter inspelen op wensen van onze klanten en zijn wij optimaal gepositioneerd om het internet vrijer en veiliger te maken.“