HPE maakt zich op voor volgende innovaties

31-12-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE maakt zich op voor volgende innovaties

Hewlett Packard Enterprise (HPE), dat zich ruim een jaar geleden afsplitste van HP, kijkt terug op een goed 2016. In 2017 wordt HPE zelf gesplitst in drie onderdelen. Het Enterprise Services onderdeel, dat zich richt op outsourcing en consultancy, gaat met IT-diensteverlener CSC op in een nieuwe joint-venture. Het softwareonderdeel gaat op in Micro Focus. Het betreft een spin-off en fusie van de HPE-softwareonderdelen met Micro Focus in een nieuw bedrijf. Het overgebleven HPE gaat zich volledig focussen op (cloud) infrastructuur met innovaties zoals HPE Synergy Composable Infrastructure, OneView beheersoftware, 3PAR all-flash storage en bijbehorende services en consultancy. Dit zeggen Hans Daniels (Managing Director HPE General Western Europe: GWE) en Michiel van Vlimmeren (Managing Director HPE Nederland).

Hans Daniels, die leidinggeeft aan de West-Europese activiteiten van HPE, zegt dat splitsing eind 2015 prima is verlopen. “Het voelt vertrouwd, ons portfolio is helder geworden met een herkenbare positionering. We hebben slagkrachtig organisatie en daarmee speek je mensen aan.”

Faciliteren

Volgens Van Vlimmeren biedt HPE voor klanten en partners een eenduidig profiel. “Die is duidelijk voor klanten en wat ze van ons mogen verwachten. Komende tijd gaan we ons ecosysteem verstevigen. We teamen daarbij samen met partners om samen oplossingen te bieden aan eindklanten”. Een groeimarkt is Internet Of Things (IoT) aldus Van Vlimmeren. “Het gaat hierbij om oplossingen voor ontsluiting, toegang en management van data, van compute tot de edge. Dit kan HPE goed faciliteren.”

Schakel

Een andere groeimarkt is HPE’s Composable Infrastructure die een schakel vormt tussen on-premises en cloud omgevingen. HPE biedt hiervoor zijn Synergy composable infrastructure en HPE OneView converged infrastructure software. Hiermee kunnen organisaties sneller een modern netwerkinfrastructuur uitrollen in on-premises datacenters die gekoppeld zijn met cloud omgevingen zoals van Microsoft Azure. Hierdoor kunnen IT-afdelingen en line of business (lob) managers volgens HPE snel workloads verplaatsen en toepassen in een on-premises, hybride cloud en public cloud. HPE heeft inmiddels meer dan honderd klanten die de nieuwe moderne composable infrastructure gebruiken. Daniels: “Klanten die composable infrastructure gebruiken zijn tevreden, zoals KPN en NXP.

Services

Organisaties kiezen vaker voor een hybride IT-infrastructuur waar HPE op inspeelt. Onder andere met 3PAR all-flash storage voor data, workloads en applicaties. Sinds kort biedt HPE 3PAR cloud-gebaseerde all-flash met een prijs vanaf 3 dollarcent per GB in de maand. Dit soort oplossingen helpen resellers om meer een service provider te worden waardoor ze hun klanten as-a-service diensten kunnen verlenen zoals IaaS en SaaS. Daniels: ”Je moet als partner een leveringsmodel bieden, zoals flexible capacitiy.”

Er zijn steeds meer Nederlandse HPE business partners die cloud services bieden. Zo mocht Eshgro tijdens de HPE Discover beurs in Londen een presentie geven over zijn flexible capacity services die draaien op die HPE en Microsoft cloud technologie. Hierbij wordt IT aangeboden op basis van pay-per-use, iets wat klanten om vragen. Daniels: “Het innovatie vermogen van HPE business partners in Nederland is echt heel hoog.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud