Amerikaanse datawetenschapper kan 2 miljoen dollar verdienen bij nieuwe werkgever
31-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Amerikaanse datawetenschapper kan 2 miljoen dollar verdienen bij nieuwe werkgever

Dat de vraag naar datawetenschappers groot is en de salarissen van datawetenschappers hoog is al langer bekend. Matt Ober toont echter aan hoe groot de vraag is naar datawetenschappers. De 32-jarige datawetenschapper gaat bij zijn nieuwe werkgever Third Point een basissalaris van 200.000 dollar verdienen. Dit salaris kan hij met bonussen aanvullen tot maar liefst 2 miljoen dollar per jaar.

Dit meldt Bloomberg op basis van een aanklacht die is ingediend door WorldQuant, de voormalig werkgever van Ober. WorldQuant stelt dat Ober de voorwaarden van zijn contract heeft geschonden door in zee te gaan met het hedge fund Third Point. Ober bevestigt in de documenten dat hij een basissalaris van 200.000 dollar zal ontvangen bij WorldQuant, wat kan worden aangevuld met bonussen. Ober benadrukt echter dat een compensatie van 2 miljoen dollar niet gegarandeerd is.

Consultancybureau Procorre meldde in augustus nog dat het aantal openstaande vacatures voor datawetenschappers in de eerst helft van 2016 in Newderland met 50% is gestegen. In de Europese Unie (EU) ligt het percentage op 45%. Gezien deze vraag is het niet verrassend dat datawetenschappers hoge salarissen kunnen vragen. Ook recruiter Alexey Loganchuk, oprichter van de Amerikaanse recruiteringsfirma Upgrade Capital, bevestigt dit tegenover Bloomberg. Loganchuk stelt dat ervaren wetenschappers een salaris van 500.000 dollar tot 700.000 dollar per jaar kunnen verdienen. Wie beschikt over een uitgebreid c.v. kan in sommige gevallen zelfs het drievoudige vragen.

Terug naar nieuws overzicht