Wouter Hoeffnagel - 22 december 2016

Octavia de Weerdt benoemd tot Algemeen Directeur van NBIP

Octavia de Weerdt is per 1 januari 2017 Algemeen Directeur van de Nationale Beheersorganisatie Internet Provider (NBIP). Met het oog op de grote groei in deelnemers van de Nationale Anti-DDoS Wasstraat (NaWas) wordt de NBIP daarnaast uitgebreid met twee uitvoerende stichtingen: één waarin de tapdienst wordt ondergebracht en één waarin de NaWas komt.

Dit meldt stichting Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Met de benoeming van De Weerdt tot Algemeen Directeur is de weg vrij om aanvullende diensten bij NBIP onder te brengen. De diensten van de organisatie hebben als doel aangesloten deelnemers, waaronder ISP’s, hosting providers, cloud bedrijven en VoIP leveranciers, te ontzorgen en ondersteunen bij het voldoen aan de Telecomwet.

Jarenlange ervaring
Octavia was voorheen directeur bij hostingbedrijf sevenP, waar zij enige tijd geleden afscheid nam. Voorzitter van de NBIP Alex Bik: “Octavia heeft jarenlange relevante ervaring binnen de ISP en hostingwereld en dankzij haar kennis van informatiebeveiliging en haar grote netwerk verwacht ik dat ze zich snel ingewerkt heeft”.

Een belangrijke taak van de nieuwe directeur wordt het uitvoeren van de roadmap, die vooral is gericht op het uitbreiden van de NaWas en het implementeren van nieuwe diensten voor deelnemers. Daarnaast wordt ingezet op een nauwere samenwerking met de overheid en brancheorganisaties, waarbij NBIP als ‘Shared Service Centre’ zal opereren.