China Mobile kiest voor Noorse telematica-specialist
21-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

China Mobile kiest voor Noorse telematica-specialist

Noorse telematica-specialist ABAX, ook actief in Nederland, gaat een 5-jarige partnership aan met China Mobile, ‘s werelds grootste aanbieder van mobiele telefonie. De deal werd officieel bekend gemaakt op 16 december tijdens het China Mobile IoT-event in Shanghai.

ABAX krijgt een belangrijke rol in de transformatie van China Mobile naar een volledig digitale service provider. De nieuwe samenwerking tussen ABAX en China Mobile bestaat uit een technisch en kennisplatform. ABAX levert telematica-oplossingen en technische kennis op het gebied van IoT en connected cars voor de steeds groter wordende Chinese markt. Eerder dit jaar kondigde ABAX de opening aan van een kantoor in Nantong City.

China Mobile IoT-event
De nieuwe deal werd ondertekend op 16 december in Shanghai tijdens het China Mobile IoT-event. ABAX was uitgenodigd om bij dit event, georganiseerd door China Mobile, aanwezig te zijn samen met een aantal belangrijke spelers in de Chinese telematicamarkt, zoals Huawei, Vodafone en Sony Ericsson.

“We zijn verheugd dat we zijn uitgenodigd op het China Mobile IoT-event in Shanghai. De IoT-markt groeit hard in China en de technologie van ABAX zal een belangrijke rol spelen in het creëren van nieuwe oplossingen van hoge kwaliteit in de Chinese markt. Het klantenbestand van China Mobile is momenteel 845 miljoen abonnees,” zegt Anfinn Hammer Feng, CEO van ABAX China.

Op de foto: Guanghua Wang van China Mobile en Anfinn Hammer Feng van ABAX China ondertekenen het samenwerkingscontract

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie