Marklogic gaat strategische samenwerking aan met CIONET Nederland

19-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Marklogic gaat strategische samenwerking aan met CIONET Nederland

Leverancier van een NoSQL-database voor enterprises MarkLogic is een strategische samenwerking aangegaan met CIONET Nederland. Het bedrijf gaat actief kennis, content en expertise delen met een actieve community van 620 Digital Leaders en IT-beslissers. “Marklogic is een mooie aanwinst voor ons netwerk,” zegt Jeroen Kleinhoven, commercieel partner bij CIONET Nederland.

MarkLogic bedient diverse grote internationale klanten in sectoren als banking, overheid, media en transport en logistiek. De database van Marklogic maakt een integratie van data uit silo’s mogelijk, zonder in te leveren op performance. De oplossing heeft dit jaar een prijs gewonnen voor het ICT-project van het jaar met het track & trace-systeem van DHL Parcel Benelux. Daarnaast ontwikkelt ABN Amro een nieuwe transactiedatabase met Marklogic.

Dialoog aangaan met IT-executives
Jurriaan Krielaart, Territory Director Northern Europe bij MarkLogic: “Wie zien de partnership met CIONET als een belangrijke kans om de dialoog aan te gaan met de IT-executives in het Nederlandse bedrijfsleven. Talloze bedrijven gebruiken Marklogic onder de motorkap om data uit verschillende systemen samen te voegen in één high-performance platform. We willen onze kennis en expertise op dit gebied graag delen met CIONET-community.”

CIONET Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste netwerk van IT-beslissers in de Nederlandse markt. De organisatie heeft internationaal meer dan 6.500 leden, met in Nederland een netwerk van 620 Digital Leaders en IT-beslissers. CIONET organiseert rondetafelsessies en netwerkbijeenkomsten voor de community, waarbij intensief wordt samengewerkt met kennispartners als Marklogic.

Snelheid en flexibiliteit
Kleinhoven: “Onze partners zijn zowel gevestigde namen als nieuwe opkomende spelers. Marklogic is echt een vernieuwende partij. Hun databaseoplossing heeft veel bedrijven meer snelheid en flexibiliteit gegeven en hun business veranderd. Dat innovatieve karakter past bij CIONET en onze community.”

Terug naar nieuws overzicht