Nationaal Management & IT Symposium: orde scheppen in complexe problemen
14-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nationaal Management & IT Symposium: orde scheppen in complexe problemen
(26-01-2017)

Internetsocioloog en Chief Scientific Officer van Cognitive-Edge Dave Snowden verzorgt op donderdag 26 januari tijdens het 3de Nationaal Management & IT Symposium (MITS) een keynote. In zijn presentatie gaat Snowden in op het scheppen van orde in complexe problemen. Het MITS wordt georganiseerd door ITWNET in samenwerking iBestuur.

Snowden is de grondlegger van het internationaal bekroonde Cynefin Framework, een raamwerk dat organisaties helpt orde te scheppen in complexe problemen. Snowden is een veel gevraagde internationale spreker, die een artikel over Leiderschap heeft schreven dat in de Harvard Business Review van november 2007 het hoofdartikel was. Het werk van Snowden wordt gebruik in vele markten, tot aan het Witte Huis in de Verenigde Staten aan toe. Leer hoe ook u complexe IT-vraagstukken binnen ut organisatie kunt oplossen.

Innovatie Tafels
Na de keynote van Snowden worden deelnemers van het MITS uitgenodigd de lessen die zij uit de prestatie hebben getrokken in de praktijk te brengen. De CIO’s van Nationale Nederlanden, Universitair Medisch Centrum Groningen, de Dienst Justitiële Inrichtingen en Hogeschool Utrecht leggen tijdens parallele tracks vraagstukken voor als aftrap van de ‘Innovatie Tafels’.

Bezoekers van MITS worden uitgenodigd om gedurende de dag gezamenlijk een complex vraagstuk op te lossen via een Open Space benadering. Tijdens de Innovatie Tafels geven diverse ‘Spice-Ups’ korte presentaties van 5 tot 10 minuten over disruptieve onderwerpen zoals Big Data, Internet of Things en Machine Learning. Hierbij staat de vraag centraal welk effect deze disrupties zullen hebben.

Concrete bijdrage leveren
Het MITS ’17 stelt bezoekers in staat een concrete bijdrage te leveren, hands-on ervaring op te doen en inzichten mee te nemen naar de eigen organisatie. Het Nationaal Management & IT Symposium vindt zoals ieder jaar plaats in SPANT! in Bussum.

De dag is opgebouwd uit vijf stromen, waarbij steeds een bedrijf uit een bepaalde sector en de klant centraal staat. Vanuit dit bedrijf worden dilemma’s gepresenteerd die de agenda bepalen, vaak door invloed van disruptieve technologie. Onder leiding van een moderator gaan deelnemers samen met het bedrijf aan de slag met deze dilemma’s.

Programma
Het programma van het MITS is hier te vinden. Registratie is mogelijk via de website van het event. Door de promotiecode cocreate17 in te voeren is het mogelijk u met korting te registreren voor de derde editie van MITS.

Terug naar nieuws overzicht