BPCloudServices levert Hybrid Cloud Disaster Recovery zonder cloud lock-in

13-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

BPCloudServices levert Hybrid Cloud Disaster Recovery zonder cloud lock-in

Continuïteit van informatievoorziening na een calamiteit is voor veel organisaties een grote uitdaging. Om bedrijven te helpen binnen een acceptabel tijdspad data en/of systemen te herstellen biedt BPCloudServices een volledige gerepliceerde back-up capaciteit en flexibele stand-by capaciteit oplossing.

BPCloudServices, onderdeel van de BPSolutions Group, levert clouddiensten voor middelgrote en grote bedrijven die hybride oplossingen nodig hebben vanwege legacy of niet-standaard omgevingen en tevens de voordelen van cloud services willen benutten. De Disaster Recovery diensten zijn flexibel af te nemen en zijn volledig gemanaged. De backbone bevat 10Gbps koppelingen naar de verschillende public cloud. Hierbij maakt BPCloudServices gebruik van technologieën als VMware, Hyper-V Veeam Cloud Connect en IBM Spectrum Protect CloudVault. 

Voordelen
Hybrid Cloud Disaster Recovery biedt klanten verschillende voordelen:

  • Eenvoudig beschikbaar maken van klantspecifieke onderdelen binnen de standaard cloud service;
  • Versneld grote hoeveelheden (backup)data transporteren, zowel initieel als bij een disaster;
  • Combinatie van backup replicatie en standby mogelijk;
  • De oplossing beweegt mee met de behoefte van de organisatie in capaciteit en functionaliteit;
  • Data blijft altijd in Nederland, tenzij expliciet anders gewenst;
  • Aanvullende diensten zoals backup tijdens calamiteit, automated restore testing, platformmonitoring, assistentie bij opbouw van de uitwijkomgeving, assistentie bij opstellen van draaiboek en jaarlijkse health checks.

De Cloud Based IT Recovery services van BPCloudServices is geschikt voor IBM PowerVM (AIX, Linux, IBM i), VMware en Hyper-V omgevingen. Daarnaast worden ook ERP platformen ondersteund als SAP, SAP HANA, Oracle, Infor en JDE.

Netwerkvirtualisatie
In de oplossing wordt gebruik gemaakt van netwerkvirtualisatie, zoals bijvoorbeeld voor VMware omgevingen op basis van NSX technologie. Op basis hiervan maakt BPSolutions een exacte kopie van de netwerk configuratie van de klant, die virtueel beschikbaar wordt gesteld. In het geval van een uitwijk situatie is het niet nodig software aanpassingen te maken, want het uitwijknetwerk is een replica van het lokale netwerk en dus direct beschikbaar.

Geautomatiseerde tests
Volgens de standaard voor informatiebeveiliging (NEN7510/ISO27001) is het hebben van een oplossing voor continuïteit van de informatievoorziening een must. Een betrouwbare back-up is vaak de enige manier om een (IT) disaster te overleven. Het testen van een disaster recovery procedure is echter meestal geen standaardprocedure en heeft in veel gevallen niet de hoogste prioriteit. Toch kunnen de kosten bij een calamiteit dramatisch hoog uitvallen, met in het ergste geval gevolgschade door dataverlies of stilvallen van productie. BPCloudServices levert hiervoor de aanvullende “SureRestore” dienstverlening, waarmee geselecteerde backups periodiek automatisch worden gerestored en getest. 

Geen lock-in
Een belangrijk aspect in het selecteren van de juiste oplossingen, is het voorkomen van vendor lock-ins. De oplossingen van BPSolutions zijn zodanig ontworpen dat er geen lock-ins gecreerd worden op de grote internationale cloud vendoren. De capaciteit wordt opgehaald op het moment dat de klant het nodig heeft en wordt afgenomen bij de toeleverancier die op dat moment het beste past in de oplossing van de klant. Daarnaast worden vooraf afspraken gemaakt met klanten over het gestandaardiseerde re-transitieproces.

Executive Workshop
Meer weten over verschillende cloud vendoren en over flexibele en efficiënte disaster recovery mogelijkheden? Kom naar de Executive Workshop – Digitale Transformatie op donderdag 12 januari 2017 en hoor hier van de specialisten van Compare the Cloud (UK) wat de mogelijkheden zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud