Equinix AM4 datacenter bereikt hoogste punt
08-12-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix AM4 datacenter bereikt hoogste punt

Robert Philippi, Project Directeur van Unica Dura Vermeer Datacenters (UDD), opent de viering van het hoogste punt van AM4, het in aanbouw zijnde datacenter van Equinix. Het twaalf verdiepingen tellende gebouw heeft de hoogte van 72 meter bereikt.

In totaal is er 96 miljoen euro gemoeid met de bouw van het datacenter op Amsterdam Science Park. Medio 2017 moet het datacenter klaar zijn voor gebruik. Evenals het naastgelegen datacenter AM3 is de vof UDD – bestaande uit Unica Fastcom BV en Dura Vermeer Bouw Midden West BV – betrokken bij de bouw. Robert Philippi, bijgestaan door Leo le Duc van Amsterdam Science Park en Michiel Eielts van Equinix, hebben het startschot gegeven voor deze traditionele “pannenbierviering”.

Amsterdam is een van de belangrijkste digitale toegangsporten voor bedrijven tot Europa. Aangezien bedrijven binnen 50 milliseconden 80 procent van Europa kunnen bereiken. Dit maakt het een ideale markt voor bedrijven om hun ICT-infrastructuur in Amsterdam neer te zetten waardoor ze hun prestaties optimaliseren. Equinix beheert met Amsterdam-Zuidoost en Amsterdam Science Park twee belangrijke campussen met datacenters en investeert met dit nieuwe datacenter in meer capaciteit om te voldoen aan de groeiende behoefte naar (hybride) cloud, interconnectie en connectiviteit naar bedrijfsecosystemen.

Nina Tellegen, directeur van de Amsterdam Economic Board, zegt het volgende over het nieuwe datacenter: “Steeds meer buitenlandse bedrijven ontdekken de kracht van de Nederlandse digitale infrastructuur en betreden via ons land de Europese markt. AM4 is een belangrijke uitbreiding en versterkt dit ecosysteem. Daardoor komen meer dan duizend telecombedrijven, contentproviders en hostingdiensten van over de hele wereld samen. De regio Amsterdam heeft hierdoor – samen met andere housing- en hostingproviders en Internet Exchange – een ongeëvenaard aanbod als datahotspot van Europa.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

datacenter