Equinix neemt 24 datacenters over van Verizon
07-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix neemt 24 datacenters over van Verizon

Interconnectiviteit-bedrijf en datacenterdienstverlener Equinix neemt 24 datacenters van Verizon over voor 3,35 miljard euro. Hiermee komt het totale aantal datacenters van Equinix uit op 175 en bezit de marktleider zo’n 40 procent van alle datacenters wereldwijd. Met deze uitbreiding wil Equinix inspelen op de groeiende behoefte aan consistente, wereldwijde connectiviteit.

Met de aankoop van 24 datacenters verbetert Equinix de interconnectiviteit in de VS en Latijns-Amerika, waar de datacenters van Verizon staan. Klanten van Equinix zijn hierdoor beter in staat om in te spelen op één van de grootste trends volgens Gartner: interconnectiviteit. Interconnectiviteit behelst het wereldwijd verbinden van bedrijven met mensen, data en clouddienstverleners.

Steeds meer bedrijven kiezen voor outsourcing
Eric Schwartz, president EMEA voor Equinix, noemt de uitbreiding een direct resultaat van de toenemende behoefte van klanten aan interconnectiviteit. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor hun IT-systemen te outsourcen. Dit biedt hen de voordelen van consistente, wereldwijde connectiviteit.

Eerder dit jaar naam Equinix de 40 datacenters van het Britse TelecityGroup voor zo’n 3,5 miljard euro.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters