Smart homes- en beveiligingsspecialist kiest voor connectiviteit van Orange Business Services
01-12-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Smart homes- en beveiligingsspecialist kiest voor connectiviteit van Orange Business Services

Chuango Security, een Chinees bedrijf dat zich richt op smart homes en beveiliging, tekent een contract met Orange Business Services. Orange Business Services gaat het bedrijf de komende drie jaren ondersteunen met simkaarten en mobiele connectiviteit.

Chuango gaat de multi-roaming simkaarten van Orange gebruiken in (IoT)-beveiligingsapparaten in Europa, de VS en Canada. Door een samenwerking met Orange Business Services aan te gaan wil het Chinese bedrijf de gebruikerservaring en beveiliging voor klanten verbeteren.

Geleverd inclusief simkaarten
Chuango’s producten, bijvoorbeeld slimme camera’s en alarmsystemen, worden rechtstreeks verkocht aan het grote publiek. De Orange-simkaarten worden tijdens de productiefase in het apparaat geïnstalleerd en worden getest voordat ze worden gedistribueerd. Na aankoop kunnen gebruikers het apparaat via een web portal activeren met een snelle en makkelijke installatie.

De wereldwijde connectiviteit van Orange zorgt dat het apparaat direct goed werkt zodra het uit de doos komt. Ook zorgen de multi-roaming simkaarten ervoor dat het apparaat naar verschillende netwerken kan roamen, wat de verbinding versterkt. Gebruikers betalen na een introductieperiode maandelijks een bedrag voor de connectiviteit. Voorheen waren de klanten van Chuango zelf verantwoordelijk voor het regelen van eigen simkaarten na aankoop van hun apparaat. Wie geen simkaart in de apparaten plaatst kan alleen via Wi-Fi verbinding maken met internet. Door de samenwerking met Orange Business Services wordt de gebruikerservaring dan ook vereenvoudigd.

Orange Datavenue
Chuango beheert de simkaarten en connectiviteit met het platform van Orange Datavenue, een modulaire oplossing voor IoT- en Analytics. De twee bedrijven werken al samen om audiotransmissie van het beveiligingsapparaat te integreren. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld een sms verzenden aan het apparaat om te horen wat er thuis gebeurt.

De IoT-connectiviteitsdienst van Orange Business Services is onderdeel van Datavenue, Om geavanceerde analyses en soepele besluitmaking mogelijk te maken, zorgt de oplossing voor een selectie van relevante data en objecten, een betrouwbare en veilige verbinding en het beheer in de klantinformatie-omgeving. Een team van meer dan 700 data-wetenschappers en ingenieurs van Orange hebben deze diensten ontworpen en ontwikkeld. Orange steunt al meer dan 10 miljoen actieve objecten in verschillende sectoren, waaronder smart cities, zorg, automotive en industrie.

Smart home-revolutie
“Chuango’s verbonden beveiligingsapparaten zijn een vitaal onderdeel van de smart home-revolutie. Het is een snelgroeiende markt en het aantal smart home-apparaten zal naar verwachting meer dan verdrievoudigen in de komende twee jaren, naar meer dan een miljard wereldwijd in 2018. We zijn blij dat we onze IoT-expertise kunnen inzetten om Chuango’s groeiende business te ondersteunen”, zegt Patrick Sim, senior vicepresident van Orange Business Services Asia-Pacific.

Terug naar nieuws overzicht
Security