Wouter Hoeffnagel - 01 december 2016

Koningin Máxima opent opleiding tot datawetenschapper in Eindhoven

Koningin Máxima opent donderdagmiddag 1 december Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Deze nieuwe universitaire opleiding is gevestigd in het voormalig klooster Mariënburg.

JADS is een samenwerking tussen Tilburg University, TU Eindhoven, de provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Studenten kunnen bij JADS een Bachelor of Master opleiding tot datawetenschapper volgen. Naar verwachting volgen in het academiejaar 2016-2017 zo’n 80 Bachelor studenten en 40 Master studenten een opleiding bij JADS.

Verschillende invalshoeken
Tijdens de opleiding wordt big data vanuit verschillende technologische, economische, juridische en sociale invalshoeken benaderd. Zo leren studenten niet alleen alles over de techniek achter big data, maar ook over de juridische en ethische implicaties die big data kan opleveren.

In een reactie tegenover het FD stelt Wil van der Aalst, directeur van het Data Science Centrum Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven en één van de initiatiefnemers achter JADS, dat dringend nodig is de negatieve kanten van big data serieuzer te benaderen. Van der Aalst waarschuwt dat als dit niet gebeurd er weerstand kan ontstaan tegen big data, terwijl dit juist zeer positieve effecten met zich mee kan brengen. Als voorbeeld noemt Van der Aalst het verbeteren van de gezondheidszorg en mobiliteit.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024