Vernieuwde SAS Data Management bevat self-service en toegang tot cloud en big data
29-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Vernieuwde SAS Data Management bevat self-service en toegang tot cloud en big data

Bedrijven verzamelen meer en meer data uit een veelvoud van verschillende bronnen. SAS speelt hierop in door het data management-portfolio te versterken en de toegang tot data te verbeteren. De uitbreiding van de mogelijkheden voor self-service data-preparatie zorgt dat business-analisten en data scientists productiever kunnen werken.

De updates van SAS Data Management, waaronder SAS Data Loader voor Hadoop, bevatten verschillende vernieuwingen. Denk hierbij aan de voorbereiding van data voor gebruik in Hadoop, meer toegang tot beschikbare data, een betere cloud-readiness en verbeterde governance en security voor Hadoop.

Andere updates in SAS Data Management zijn onder meer:

  • Actief gegevensbeheer tijdens de verkenning en implementatie. Binnen de beheerde omgeving hebben business-analisten en data scientists zelf toegang tot alle mogelijke gestructureerde en ongestructureerde data en kunnen ze dit combineren zonder code te hoeven schrijven. De IT-afdeling kan vervolgens deze data-preparatie processen implementeren en snel de productiviteit verbeteren.
  • Meer data-bronnen. SAS Data Loader voor Hadoop biedt nu met behulp van SAS/ACCESS toegang tot data uit meer bronnen. Integratie met SAS Viya zorgt ervoor dat gebruikers profiteren van de voordelen van zowel SAS 9.4 als het nieuwe SAS Viya platform.
  • Cloud-ready. Gebruikers kunnen gemakkelijk data in bulk verplaatsen naar andere locaties en data uitwisselen met Amazon (S3 en Redshift) via cloud-gebaseerde omgevingen. Hierdoor kan SAS Data Management in meer omgevingen worden gebruikt.
  • Verbeterde security en governance. Extra functies beschermen gevoelige informatie en maken veilig samenwerken tussen teams mogelijk. Daarnaast is er sprake van meer samenhang tussen de SAS-omgeving, tools van derden en de traditionele en grote databronnen.

Data prepareren voor Hadoop en daarbuiten
"Met SAS Data Management krijgen organisaties gemakkelijker toegang tot data en wordt het eenvoudiger om data te prepareren voor Hadoop en daarbuiten,” zegt Rein Mertens, Principal Business Solutions Manager bij SAS. "Zakelijke gebruikers krijgen snel, eenvoudig en veilig toegang tot alle gegevens die ze nodig hebben. Hiermee helpen we organisaties wendbaar en concurrerend te zijn.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud