HPE biedt opslagdienst vanaf 3 dollarcent per GB in de maand

29-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE biedt opslagdienst vanaf 3 dollarcent per GB in de maand

HPE introduceert 3PAR Flash Now storage, waarbij klanten all-flash opslag krijgen vanaf 3 dollarcent per GB in de maand. HPE zegt hierbij in te spelen op flexibele all-flash datacenter storage consumptie modellen, zo meldt de leverancier tijdens het HPE Discover event in Londen. HPE biedt hierbij een update van zijn StoreFabric 32Gb (Gen 6) Fibre Channel portfolio dat een sneller netwerk oplevert. Verder heeft HPE een samenwerking gesloten met Spectra Logic voor vergevorderde data protection.  3PAR Flash Now storage moet klanten overtuigen hun data in een privare cloud met 3PAR op te slaan in plaats van een cloud van AWS, Azure of Google.

Deze nieuwe stap moeten klanten helpen bij de transformatie naar een hybride IT-infrastructuur, aldus HPEVolgens HPE willen organisaties graag all-flash gebruiken voor hun data, workloads en applicaties maar vaak is prijs een issue. Maar cloud-gebaseerde all-flash is een betaalbare optie en daar speelt HPE op in met zijn 3PAR Flash Now storage dienst met een prijs vanaf 3 dollarcent per GB in de maand, dat is volgens HPE goedkoper dan publieke storage cloudoplossingen.

Door meerdere vormen van elkaar aanvullende technologie en support samen te brengen, zorgt HPE 3PAR Flash Now dat klanten voordeel halen uit all-flash storage performance, ingebouwde data protectie en applicatiebeschikbaarheid, alsook security en beheer van data die on-premise opgeslagen moeten blijven. Dit allemaal met een 99.9999% availability garantie. Als aanvulling op de prestaties van HPE 3PAR StoreServ all-flash storage brengt het initiatief technologie-innovaties, programma’s en services als HPE Flexible Capacity en Pre-Provisioning samen.

HPE Smart SAN technologie 

Het StoreFabric 32Gb (Gen 6) Fibre Channel portfolio is nu onderdeel van de 3PAR Flash Now dienst. Hierbij wordt HPE Smart SAN technologie aangeboden dat voorziet in automatische orkestratie direct vanaf HPE 3PAR StoreServ flash storage arrays. Automatische orkestratie scheelt aanzienlijk in beheerkosten en reduceert tijd gespendeerd aan provisioning tot wel negentig procent. 

Verbeterde data protection met Veeam

In het afgelopen jaar heeft HPE zijn HPE 3PAR StoreServ Storage en StoreOnce data protection platforms gebundeld om te zorgen voor zero-impact applicatiebescherming als klanten transformeren naar een all-flash datacenter. Met dit als basis heeft HPE zijn HPE Complete programma uitgebreid met een nieuwe resale- en go-to-marketrelatie met Veeam. Veeam levert databeschikbaarheidsoplossingen voor hoog gevirtualiseerde omgevingen. HPE kondigt ook een gezamenlijk initiatief aan tussen de HPE Technology Services Consulting divisie en Accenture. Deze grootste SAP-integreerder maakt gebruik van HPE Recovery Manager Central technologie om in-memory SAP HANA-applicaties te beschermen op schaal, zonder dat dit impact heeft op de applicatieprestaties.

Schaalbare storage tape-archivering

Voor flash gekoppelde archivering en web-scale toepassingen kondigt HPE aan dat het zijn high-end tape portfolio heeft uitgebreid, om storagekosten op lange termijn terug te brengen naar minder dan $0,01 per GB. Dit met behulp van een nieuwe relatie met Spectra Logic, leverancier van schaalbare storage tape-archivering.

Beschikbaarheid

HPE 3PAR Flash Now is nu wereldwijd verkrijgbaar. Ook het HPE StoreFabric 32Gb (Gen6) Fibre Channel portfolio is vanaf nu overal verkrijgbaar. Momenteel biedt HPE een volledige lijn van tape libraries en tape media aan onder het HPE StoreEver portfolio. De nieuwe Spectra Enterprise Libraries die gebruikmaken van LTO, TS en T10000 tapetechnologieën zijn vanaf vandaag beschikbaar vanaf $112.000 voor de zero drive library-optie.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud