McGregor realiseert nieuwe online winkel met Salesforce Commerce Cloud
29-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

McGregor realiseert nieuwe online winkel met Salesforce Commerce Cloud

Het internationale modemerk McGregor kiest voor Salesforce Commerce Cloud voor de realisatie van zijn nieuwe online winkel. Met de implementatie van de volledig responsive website heeft McGregor een conversiestijging gerealiseerd van 40 procent. Onder mobiele bezoekers van de winkel steeg de conversie zelfs boven de 120 procent.

McGregor is in 1921 in New York opgericht en is inmiddels een gevestigde naam in de modewereld. Het merk is sinds deze zomer onderdeel van de Doniger Fashion Group, dat naast McGregor merken als Gaastra en multi-brand store ADAM in zijn portfolio heeft.

Salesforce Commerce Cloud
Dankzij Salesforce Commerce Cloud hoeft McGregor geen desktop- en mobiele website apart te onderhouden. Ook de laadtijd is fors verbeterd; het modemerk ziet dat bezoekers hierdoor langer op de website blijven, meer pagina’s bekijken en een hoger engagement tonen. Ook de nieuwe mogelijkheden voor de toepassingen van visuele content zijn belangrijk bij de keuze voor Salesforce Commerce Cloud.

De overstap naar het nieuwe platform is volgens McGregor soepel verlopen. De livegang is overigens geen eindstation in dit traject, maar juist een startpunt. Jurryt van Arend, Director e-Commerce bij McGregor, licht toe: “We hebben er heel bewust voor gekozen om ons allereerst te focussen op de lancering van een nieuwe site om deze vervolgens uit te gaan bouwen met allerlei extra functionaliteiten. Met name in promotiemogelijkheden en predictive intelligence is Salesforce Commerce Cloud erg sterk.”

Customer journeys personaliseren
In de toekomst zal er een belangrijke focus liggen op het inrichten en personaliseren van diverse customer journeys. Zowel klanten die snel kleding willen aanschaffen als bezoekers die zich willen laten inspireren, moeten dezelfde ervaring hebben als ze de webshop van McGregor bezoeken. Ook wil het modemerk meer achtergrondinformatie bieden over waar kleding is gemaakt en welke materialen er zijn gebruikt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud