‘Groeiende populariteit van de cloud zorgt voor tekort aan ontwikkelaars’
27-11-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

‘Groeiende populariteit van de cloud zorgt voor tekort aan ontwikkelaars’

De groeiende omarming van de cloud leidt tot een tekort aan ontwikkelaars met de juiste kennis en vaardigheden. 64% van de IT-professionals stelt nu al een tekort aan ontwikkelaars te ervaren of hier op korte termijn mee te kampen te krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van open source Platform as a Service (PaaS) Cloud Foundry. 57% van de respondenten geeft aan door het tekort aan ontwikkelaars moeite te hebben personeel te vinden met de juiste kennis en vaardigheden. Cloud Foundry verwacht dat dit tekort accuter wordt naarmate bedrijven meer cloud-native architecturen in gebruik nemen, containers op bredere schaal omarmen en meer multi-cloud omgevingen inzetten.

Veel vraag naar kennis over databases en programmeertalen
Bedrijven die zoeken naar ontwikkelaars zijn op dit moment vooral op zoek naar ontwikkelaars met kennis over databases (47%) en specifieke programmeertalen zoals JavaScript, C++ en Go (46%). Minder vraag is er naar ontwikkelaars met kennis over continuous integration (40%), het uitrollen van applicaties op een specifieke infrastructuur (38%) en mobiele applicatieontwikkeling (38%).

Cloud Foundry stelt dat organisaties het tekort aan ontwikkelaars met de juiste kennis het best kunnen aanpakken door hun bestaand personeel extra trainingen te geven. De organisatie stelt dat dit een trend is die al langer gaande is. 62% van de bedrijven geeft aan vertrouwen te hebben in het vermogen van hun huidige ontwikkelaars om wat betreft IT-kennis en -vaardigheden bij te blijven bij de ontwikkelingen. Opvallend is echter dat van de ontwikkelaars slechts 47% vertrouwen heeft in zijn eigen vermogen om bij te blijven bij ontwikkelingen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud