Venlose ISP Systemec kiest voor Nimble Storage
18-11-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Venlose ISP Systemec kiest voor Nimble Storage

Voor Systemec draait hosting om het aanbieden van services dichtbij de klant, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. Sinds 1997 levert de aanbieder uit Venlo aan het midden- en kleinbedrijf in Nederland geavanceerde oplossingen voor hosting, datacommunicatie, VoiP, SaaS en aanverwante vraagstukken. Klanten van Systemec worden bediend vanuit twee eigen datacenters in de Limburgse gemeente Venlo en één in het nabijgelegen Nettetal (Noordrijn-Westfalen, Duitsland). Systemec zet in op het leveren van maatwerk en het aanbieden van hoogwaardige services die kwalitatief niet onder mogen doen voor die van grote ISP’s en cloud providers. Klanten van Systemec vragen vanwege privacy en geldende wet- en regelgeving steeds vaker naar een volledig Nederlandse aanbieder die services aanbiedt op Nederlands grondgebied, gebruikmakend van Nederlands personeel. 

Sinds twee jaar is Systemec klant van Nimble, nadat men jaren had gewerkt met een storage omgeving van NetApp. “We hebben nu een aantal hybride CS260G oplossingen van Nimble staan en hebben daar inmiddels goede ervaringen mee opgedaan. We kwamen onlangs weer voor de vraag te staan hoe we het capaciteitsvraagstuk voor de komende jaren zouden gaan invullen. Onze klanten stellen steeds vaker hogere eisen. De goede ervaring met de hybride arrays voor onze eigen clouddiensten en hoogwaardige omgevingen van klanten in de zorg, maakte dat Nimble sowieso werd meegenomen in de evaluatie”, zegt Marco Teelen, Manager Internet Services bij Systemec.

Belangrijkste selectiecriteria
In die vergelijking liet Systemec een aantal zaken meewegen, waaronder de eenvoud van implementatie en beheer, performance in de praktijk, footprint en de kosten van eventuele upgrades en uitbreidingen. Ook de CAPEX en OPEX waren van belang. “In de zeer competitieve markt waarin we opereren is een gunstige prijsstelling in het voordeel, hoewel wij ons met name onderscheiden door hoge betrouwbaarheid, performance en uitgebreide backupvoorzieningen. We moeten naast investeringskosten ook kijken naar operationele kosten, want we verkopen diensten niet meer voor een vooraf afgesproken prijs, maar laten ze betalen naar daadwerkelijk gebruik achteraf”, geeft Teelen aan. “Collega’s als Azure en Amazon schrappen zaken als uitgebreide back-up mogelijkheden om de prijs te drukken, maar wij bedienen juist een markt waarin voor klanten betrouwbaarheid voorop staat. Per klant moeten we eenvoudig een back-up plan kunnen maken waarin minimaal elke twee uur een snapshot gemaakt wordt.”

Goede scores op bovengenoemde punten, maakte dat voor de Venlose ISP de keuze op Nimble Storage viel. “In onze ervaring is gebleken dat Nimble een solide partner is met een uitstekend product waarop het sublieme ondersteuning levert. Het aanbod maakte duidelijk dat Nimble Storage in ons segment een aantrekkelijk portfolio heeft”, vertelt Teelen. Systemec kon kiezen tussen een uitbreiding met aanvullende hybride array of een All Flash systeem. “De betere performance van de AF3000 en de schaalbaarheid gaf de doorslag. Hierdoor kunnen we onze klanten meer performance en een veel lagere latency garanderen. Ook kunnen we met de AF3000 eenvoudiger grote klantomgevingen bedienen.”

‘InfoSight biedt waardevolle inzichten’
Gevraagd naar ervaringen van Systemec met het dagelijks gebruik van de AF3000, antwoordt Teelen vooral tevreden te zijn met de functionaliteit die InfoSight biedt. “Deze tool is voor ons van groot belang om waardevolle inzichten te verkrijgen. Ik heb ook de beschikking over andere tools, maar InfoSight laat op slimme wijze zien waar de groei in vraag afgelopen maanden vandaan is gekomen en wat hiervan de consequenties zijn. Ik weet zo wanneer ik acties moet ondernemen. Van tevoren krijg ik handige waarschuwingen wanneer ik bijvoorbeeld moet denken aan een upgrade van de controller.”

Ook VMvision komt Teelen van pas. “Onze cloud is gebouwd op VMware’s vSphere. Met VMvision krijg ik een duidelijk inzicht in wat er met afzonderlijke of groepen VM’s gebeurt in relatie tot storage. Dit is een uniek voordeel van Nimble dat ik tot nog toe bij geen enkel ander merk heb gezien.”

Toekomst
Hoewel veel klanten nu al profiteren van de uitmuntende performance van de AF3000, verwacht Teelen op termijn pas echt de vruchten van het All Flash systeem te kunnen plukken. “We profileren ons niet met tijdelijke high-performance computing (HPC), maar willen wel de best mogelijke prestaties bieden. All Flash helpt daarbij en is gericht op toekomstige vereisten. Nu al merken we bijvoorbeeld bij grote productieklanten aanzienlijke verschillen in het draaien van SAP-rapportages. Daar waren we met de NetApp-omgeving al gauw een half uur of drie kwartier mee bezig, maar dat is inmiddels gereduceerd tot een minuut. Die snelheidswinst is erg welkom.”

Bij het uitbreiden van de eerdere CS260G arrays merkte Teelen de schaalbaarheid van Nimble-producten al eerder op. “Ik kan met deze hardware eenvoudig een plan maken van wat we nu hebben, en wat ervoor nodig is om ook in de toekomst voorzien te zijn. Nieuwe Nimble producten plaatsen is een kwestie van uitpakken, in het datacenter plaatsen en op het netwerk aansluiten. Na het installeren van updates zijn units als de AF3000 direct operationeel.”

Uitdagingen:

  • Oplossen van trage laadtijden bij gebruik van veeleisende software als SAP
  • Een goede prijs/prestatieverhouding om diensten aan eindklant concurrerend aan te kunnen bieden
  • Een schaalbaar platform kiezen dat flexibel kan anticiperen op de veranderende behoeften van cloud klanten

Oplossing:

  • Nimble AF3000 All Flash Array

Voordelen:

  • Razendsnelle All-Flash architectuur met de voordelen van flash en de betrouwbaarheid van een redundant uitgevoerd array
  • Optimale performance en schaalbare capaciteit
  • Met oog op de toekomst eenvoudig uitbreidbaar met aanvullende nodes
  • Inzicht in performance per VM met VMvision
  • Overzichtelijke monitoring en intelligente ontdekking van issues dankzij Nimble InfoSight

“Met Nimble kunnen we niet alleen uitstekende performance bieden, maar alle aspecten van storage ook nauwlettend monitoren dankzij InfoSight. De uren die ik dankzij de voorspelbaarheid in beheer bespaar, kan ik op andere vlakken inzetten” aldus Marco Teelen, Manager Internet Services bij Systemec. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, Cloud
Cloud