Wouter Hoeffnagel - 17 november 2016

EC: ‘Microsoft bereid concessies te doen rond overname LinkedIn’

Microsoft is bereid tot concessies om de Europese Commissie (EC) positief te stemmen over de overname van LinkedIn. Microsoft is een overnamebedrag van 26 miljard dollar overeengekomen voor het social media bedrijf, wat de overname de grootste ooit door Microsoft maakt.

Dit meldt Reuters. Om de overname van LinkedIn af te kunnen ronden heeft Microsoft toestemming nodig van de EC. Naar verwachting maakt de EC zijn besluit op 6 december bekend. In een recent gesprek met leidinggevenden van Microsoft heeft de Europese toezichthouder echter al zorgen geuit over de overname. Naar aanleiding van dit gesprek heeft Microsoft nu voorgesteld concessies te doen in een poging de EC beter te stemmen over de overname, meldt de EC.

Onduidelijkheid
De EC maakt verder geen details bekend over de concessies die Microsoft zou willen doen, waardoor onduidelijk is om wat voor concessies het gaat. Microsoft wil niet op de uitspraken reageren.

Eerder heeft ook Marc Benioff, CEO en oprichter van Salesforce, zijn zorgen geuit over de overname. Benioff vreest dat de overname zowel innovatie als concurrentie in gevaar brengt en heeft mededingingsautoriteiten gevraagd de overname nauwkeurig te onderzoeken voordat deze wordt goedgekeurd.