‘Samen een project succesvol afronden”

15-11-2016 | door: Blog

‘Samen een project succesvol afronden”

(“Samen Sterk” )

Het is al weer even geleden dat ik startte bij DLL. DLL stond aan het begin van een traject waarbij een nieuw datacenter was opgeleverd en er diverse projecten moesten starten om het datacenter te vullen met voornamelijk virtuele servers. Als virtualisatiespecialist lag hier voor mij een mooie uitdaging.

Zoals bij elk nieuw datacenter was dit een interessante periode. Ik begon met afronden van de oplevering van de Virtuele Infrastructuur. Er was al veel tijd geïnvesteerd in het concept, er stond een volwassen infrastructuur die nog een laatste zetje nodig had.

Door snel te integreren in de bestaande IT organisatie en nauw samen te werken met een aantal Bauhaus collega’s en de DLL beheerteams konden we snel stappen maken waardoor het mogelijk werd de eerste productiesystemen te migreren naar het nieuwe datacenter. Bij het overzetten van productiesystemen moeten de details kloppen. Monitoring, backups, uitwijk, patching, alles moet op zijn plek vallen. Na het voldoen aan de acceptatie criteria kon het echte werk beginnen, het migreren van de servers.

Bij de migraties van de servers was het een enorm voordeel dat ik had meegebouwd aan de infrastructuur en de organisatie en technisch specialisten goed had leren kennen. Migratie projecten zijn altijd een team effort.  Samen met o.a. projectmanagers, netwerkspecialisten en storagespecialisten gingen we aan de slag.

De eerste grote klus was om servers vanuit Amerika naar Nederland te migreren. Door goed te inventariseren en voor te bereiden lukte het om de servers met minimale downtijd en verstoringen te migreren.

Na het succesvol afronden van dit project gingen we snel verder met projecten waarbij een aantal internationale vestigingen moesten worden gemigreerd en geïntegreerd in de DLL infrastructuur. Deze projecten brachten mij naar Duitsland, Frankrijk, Polen en België. Elk project had een iets andere bezetting maar bestond altijd uit een goede mix van Bauhaus collega’s en  DLL specialisten.

Door de volwassenheid van de IT organisatie van De Lage Landen was het een mooie tijd voor mij als technisch specialist. Samen met de bevlogen specialisten van DLL hebben we een mooi resultaat neergezet. 

Door: Jan Otten, Senior IT Specialist bij BAUHAUS ArtITech

Terug naar nieuws overzicht