Bruisende Nutanix .Next conferentie in Wenen

09-11-2016 | door: Hans Steeman
Deel dit artikel:

Bruisende Nutanix .Next conferentie in Wenen

De eerste Europese .Next conferentie van Nutanix is direct bij zijn start al een groot succes. Meer dan 1300 bezoekers uit 52 landen discussieerde over de impact van de enterprise cloud en de nieuwe ontwikkelingen in de markt. Nutanix founder en CEO Dheeraj Pandey (foto) keek terug op de stormachtige ontwikkeling van zowel zijn onderneming als de markt.

Even een terugblik: In 2006 was Symbian marktleider en Microsoft een goede tweede. Toen kwam de converged technology en veranderde alles. Apps worden nu uitgerold binnen vijf minuten, kosten en gebruik gaan samen op, en er zijn geen verbruikskosten als er geen capaciteit gebruikt wordt. Eveneens ontbreken kosten voor low level systembeheer en de infrastructuur wordt automatisch steeds beter.

Er blijven nog steeds twee brains nodig: de linkerhelft is de public cloud die je inhuurt en rechts de private cloud die je zelf beheert. Privaat en public komen nu samen. Convergentie heeft geen eindpunt, het gaat alsmaar door. Computercapaciteit wordt daarmee een primaire resource (naast water en elektriciteit) en is beschikbaar voor iedereen. De technologische ontwikkeling maakt het gebruik steeds simpeler en laagdrempeliger. IoT en computing worden één en computing is overal beschikbaar. Dit zijn de contouren van de nieuwe ontwikkelingen.

Pitstop

HCI++ (hyperconverged) is een pitstop tussen hyperconverged infrastructuur en de enterprise cloud. Met de native virtualisatie en de multi-hypervisor support ontstaan hybride cloud services die de industrie mogelijkheden geven voor de volgende generatie services. Dheeraj Pandey: “Wij van Nutanix zijn pas net gestart. We beginnen net aan onze opdracht en zien tal van mooie ontwikkelingen die ons de leidende positie geven.”

Sunil Potti (Chief Product en Development Officer Nutanix): Amazon S3 liet zien dat je een eigen datacentrum inricht in 5 minuten en dat er vervolgens geen tijd verloren gaat aan low level onderhoud. Nutanix bouwt hierop voort. Supermicro, Dell en Lenovo zijn strategische partners bij het realiseren van de nieuwe paradigma’s. Nieuw is de ondersteuning voor alle Cisco UCS oplossingen. Het product is geschikt voor alle bekende markten waaronder SoHo, public en enterprise.

Sunil Potti: “Wanneer is de publieke cloud geschikt voor alles? Dat is nu de vraag. Apple werkt nu op Amazon S3, het is de grootste gebruiker. Amazon S3 is niet de goedkoopste oplossing voor segmenten met voorspelbare capaciteitswensen. Voor flexibele workload is het snel, simpel en economisch. vBlock is ook de oplossing niet, te complex, traag en onvoorspelbaar qua kosten. aBlock voor de enterprise (AWS for the Enterprise) springt in dat gat.”

Amazon

Nutanix levert nu 1 click delivery, consumption en operations. Amazon is zeer simpel bij het schalen van services. Via de zoekopties zijn handleidingen overbodig gemaakt. Dat verhoogt de gebruikersvriendelijkheid en snelheid van werken. Dit concept is overgenomen en met een verbeterde gebruikersinteractie wordt de configuratie heel eenvoudig. Nieuw bij Nutanix is nu het eenvoudige hypervisor management, hierdoor wordt het vCentre uit zicht van de gebruiker gebracht, ondanks het feit dat je simpel de gewenste VM’s kan configureren. Maar er is meer: de hardware evolutie is net op zijn begin van de conversie. Flash en HDD worden enkel flash en vervolgens NVMe en 3D Xpoint. Traditionele hypervisors kunnen probleemloos met de laatste drie overweg. Nutanix Acropolis (AHV) geeft als verbetering elke VM directe private access naar de storage en niet, zoals bij traditionele oplossingen, via een gemeenschappelijke interface. Dit resulteert in een performance verdubbeling.

Docker

Nieuw is ook dat Oracle databases nu native werken op Nutanix. De containerised benadering van Docker.com is geïntegreerd. Virtual, bare metal, files en containers zijn nu volledig ondersteund op de Nutanix omgeving. Nutanix Xpress is de oplossing voor kleinere gebruikers. Daarmee is het nieuwe Nutanix statement: Any Hypervisor, Any Deployment en Any Workload.

Nutanix .Next Nederland 1 December in Utrecht

Voor geinteresserde Nederlandse organisaties en medewerkers van resellers die niet naar .Next Europe konden, organiseert Nutanix 1 December de Nederlandse editie van .Next. Op dit 1-daagse seminar zal onder andere Chris Kaddaras, EMEA Vice President aanwezig zijn om met de Nederlandse Nutanix community kennis te maken.

Registratie kan hier plaatsvinden

Door: Hans Steeman

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud