Wouter Hoeffnagel - 08 november 2016

ABN AMRO zet MarkLogic database in voor zijn Trade Store

De internationale bank ABN AMRO Bank kiest voor de MarkLogic database van MarkLogic voor zijn Trade Store. De oplossing wordt ingezet om complexe transactiedata over alle asset-classes en verschillende transactiesystemen snel en kosteneffectief te integreren.

ABN AMRO gebruikt MarkLogic om grote hoeveelheden ongestructureerde en gestructureerde gegevens over transacties in één centrale operationele transactie-datastore onder te brengen. Met een consistent en transparant archief van elk order- en transactie-event, kan ABN AMRO zowel nu als in de toekomst snel en flexibel voldoen aan in- en externe rapportagevereisten.

Geconsolideerd overzicht van data
De internationale bank had behoefte aan een database die een volledig geïntegreerd, geconsolideerd overzicht van data biedt, om te voorzien in een enkele bron van waarheid voor rapportagedoeleinden. Daarnaast moest deze ook waarschuwingen geven als gedrag buiten de normale parameters zou vallen. De keuze is daarnaast op MarkLogic gevallen aangezien de snelle ontwikkeling van de MarkLogic database de tijdlijn van de bank kan ondersteunen. De bitemporale mogelijkheden van MarkLogic zullen ABN AMRO bovendien in staat stellen de risico’s te verminderen door middel van ‘tech-tijdreizen’, ofwel timestamping en terugspoelen van transacties.

De regelgevers willen in toenemende mate dat banken in staat zijn om transacties te reconstrueren en data lineage te herleiden. Door de Trade Store te bouwen op de MarkLogic database, kan ABN AMRO gemakkelijker voldoen aan bestaande en toekomstige financiële regelgeving, aangezien de vereiste gegevens op één plek te vinden zijn. Dit zorgt voor data lineage en provenance door een append-only model, en het bieden van een uniforme en consistente weergave van orders en transacties.

Snel reageren op veranderende regelgeving
Jaap Boersma, Principal Architect voor Capital Markets Solutions van ABN AMRO Bank, zegt: “We moeten snel kunnen reageren op veranderende regelgeving. We kozen voor MarkLogic omdat transactiedata lastig flexibel te beheren zijn in databases. De functionele breedte van MarkLogic's multi-model database en de bijbehorende functies, waaronder security en ACID-transacties, boden hiervoor een goede oplossing.”

“MarkLogic heeft geloofwaardige en verifieerbare referenties van soortgelijk gebruik, en presteerde zeer goed op onze bewijspunten. Dit gaf ons veel vertrouwen dat we met MarkLogic in staat zullen zijn om onze data flexibel en efficiënt te beheren,” voegt Boersma toe. “Door al onze transactiedata op nieuwe manieren te doorzoeken en analyseren, voorzien we ook andere business intelligence-voordelen, zoals het ontdekken van trends in de manier waarop handel plaatsvindt, maar ook kansen in de risicohoek.”

Hoge kwaliteit risico- en financiële data aggregeren
“In staat zijn om hoge kwaliteit risico- en financiële data te aggregeren, is een essentieel onderdeel van de nieuwe bancaire regelgeving. Door een ‘gouden referentie’ van de transactiedata te hebben, opgeslagen op één plek en met een enkele overzicht, zal ABN AMRO helpen om de operationele en IT-kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren,” zegt David Northmore, Vice President EMEA van MarkLogic.