Redactie - 07 november 2016

Brussels Airport getroffen door IT-problemen

Slecht nieuws voor wie van plan is via of vanaf Brussels Airport te reizen. Een storing in de IT-infrastructuur van Brussels Airport zorgt voor problemen. Zo is er geen informatie beschikbaar over gates.

De problemen doen zich sinds tenminste zeven uur vanmorgen voor en zijn volgens een collega van de redactie van Data News nog niet opgelost. Zowel de informatieborden, de app als de gates zelf tonen hierdoor geen informatie over vertrekkende vluchten. Op Twitter zeggen sommige passagiers dat ze hun geland vliegtuig niet kunnen verlaten.

‘Vliegveld is niet verlamd’
De woordvoerster van Brussels Airport laat aan Data News weten dat de luchthaven in geen geval 'verlamd' is. “Alleen de weergave bij de gate is niet accuraat, maar er zijn mensen ter plaatse om passagiers naar de juiste gates te begeleiden. De problemen hebben ook geen enkele impact op de werking van de luchthaven."

Het probleem met de informatieborden zou in de loop van de voormiddag worden opgelost. Het gaat om een communicatieprobleem tussen twee databases, aldus Brussels Airport.

In samenwerking met Datanews