Redactie - 06 november 2016

Lancering van een raamwerk voor IT professionals in Brussel

Op 6 december 2016 vindt de lancering plaats van het ‘European IT professional framework’. Dit raamwerk is een belangrijke uitkomst van een tweejarig project dat in september 2015 is gestart. Het project is uitgevoerd door een consortium van Capgemini Consulting, EY en IDC in opdracht van het directoraat-generaal Interne Markt, Industrie, Ondernemerschap en Midden- en Kleinbedrijf (DG Growth) van de Europese Commissie, en het agentschap voor Midden- en Kleinbedrijf (EASME).

Waarom is dit relevant?

Het raamwerk dat tijdens deze conferentie wordt gelanceerd bevat standaarden (zoals het e-CF), tools en richtlijnen die bijdragen aan een gedragen definitie van het vakgebied van de IT professional. Doel van dit raamwerk is dan ook het versterken van IT als professie. Het draagt bij aan de continue ontwikkeling van kennis, competenties en vaardigheden van professionals en biedt o.a. werkgevers en onderwijsinstellingen middelen om daarin optimaal te ondersteunen. Tijdens de conferentie zullen de resultaten worden besproken en laatste ontwikkelingen op dit gebied worden toegelicht door tal van experts die hebben meegewerkt aan de totstandkoming. Tevens wordt inzicht gegeven in de vraag naar en aanbod van IT professionals en verwachtingen voor de komende jaren. Internationale sprekers uit Canada, Amerika en Japan zullen hun kijk op deze ontwikkelingen toelichten. Dit is een uitgelezen kans om op internationaal niveau collega’s te ontmoeten en van gedachte te wisselen.

Voorlopig programma

De volgende onderwerpen maken onder andere deel uit van de agenda:

  • Skills Strategie voor Europa
  • Stimuleren van digitale talenten in Europa, Amerika, Canada en Japan
  • Van ambitie naar actie: lancering van het ‘European IT Professional Framework’
  • Implementatie van het raamwerk en de publicatie van Europese ethische richtlijnen 
  • Duurzaamheid van het Europese IT Professional Raamwerk

De conferentie vindt plaats op 6 december 2016 van 9.00 – 16.30 uur in het Thon EU Hotel in Brussel.

Meld je aan!

De verwachting is dat zo’n 200 deelnemers uit de industrie, overheid, opleidingsinstanties, professionele organisaties en certificeringsinstituten zich voor deze conferentie aanmelden.

Wil je hier ook bij zijn? Je kunt je gratis aanmelden via deze link. Houdt ook de website in de gaten, want binnenkort wordt het definitieve programma met de sprekers bekend gemaakt.

Door Niels van der Linden, Managing Consultant bij Capgemini Consulting, en Eva Lo-van Steenbergen, Consultant bij Capgemini Consulting