Opnieuw ontslagronde bij NetApp
04-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Opnieuw ontslagronde bij NetApp

Storage specialist NetApp meldt dat het een nieuwe ontslagronde start. Hierbij wordt afscheid genomen van 6 procent van alle werknemers. Er werken ongeveer 10.600 mensen bij NetApp, dus er gaan er zeker 600 eruit. Het bedrijf zet ook 50-60 miljoen dollar opzij om de kosten hiervan te betalen.

In februari kondigde het bedrijf al eens aan 1.500 mensen van de loonlijst te schrappen. Ook in 2015 moest vijftien procent van het bedrijf vertrekken. De meest recente ontslagronde wordt beschreven in een melding aan de Amerikaanse beursautoriteit SEC.

NetApp specialiseert zich in data-opslag, onder meer voor datacenters. Maar naarmate meer bedrijven hun in-house infrastructuur inruilen voor een cloudoplossing, loopt NetApp inkomsten mis. Ceo George Kurian liet wel verstaan dat hij verwacht dat zijn bedrijf opnieuw zal groeien vanaf het fiscaal jaar 2018, dat in mei 2017 begint. NetApp meldt zijn organisatie onder CEO George Kurian te blijven stroomlijnen om meer productiviteit te behalen tegen lagere kosten. Daarbij wil NetApp groeien met all-flash arrays, next-generation datacenter oplossingen en hybride cloud oplossingen.

WK

Terug naar nieuws overzicht