Insight ziet omzet en winst stijgen in Q3 2016
03-11-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Insight ziet omzet en winst stijgen in Q3 2016

IT-reseller Insight boekte in het derde kwartaal meer omzet en winst. De omzet steeg van 1, 34 naar 1,39 miljard dollar. De winst steeg van 20,8 naar 21,6 miljoen dollar.

Insight President en CEO Ken Lamneck (foto) spreekt van een sterke prestaties over het derde kwartaal 2016 met meer verkoop van hardware, software en services. De omzet in EMEA en Aziatische landen steeg met 6 procent naar 311,7 miljoen dollar. De brutowinst in de EMEA was 38,3 miljoen dollar. Dat is in percentages een brutomarge van 12,3%. Een afname van 6%, vergeleken met dezelfde periode in 2015. Dat betekent een groei van 3% op jaarbasis als de effecten van valutaschommelingen niet worden meegenomen.

Insight kreeg ook nog eens awards van zijn leverancier. Zo werd Insight HP Personal Systems Reseller of the Year voor de Amerikaanse channel business. Insight Public Sector werd uitgeroepen als 2016 Microsoft Federal Channel Partner of the Year.

Insight speelt verder in op de groeimarkt die cloud heet met de Hybrid Cloud Assessment service. Deze dienst biedt hybrid cloud services in alle landen waar Insight actief is.

Benelux

Frank Hoekstra, Vice-President Insight Benelux: “Het voelt goed dat Insight in alle regio’s een sterke groei laat zien. Dit geldt ook zeker weer voor de Benelux, die na het Verenigd Koninkrijk de grootste omzet- en winstbijdrage in EMEA inbrengt. Dat innovatie hoog op de agenda staat, hebben de vele bezoekers van onze jaarlijkse Techshow vorige maand kunnen ervaren. Dit geeft veel vertrouwen in de groeidoelstellingen voor 2017.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel