Citrix biedt klanten app delivery ervaring

26-10-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Citrix biedt klanten app delivery ervaring

Citrix, leverancier van cloud, netwerk- en virtualisatieoplossingen, ziet goede groeikansen met zijn portfolio. Dat zijn zaken zoals cloud, digital workspace, netwerken, SaaS en mobility beheer. Citrix werkt hierbij nog nauwer samen met Microsoft waarbij producten worden gecombineerd als oplossing of dienst. IT-dienstverleners kunnen hiermee organisaties helpen met een betere app delivery ervaring zodat werknemers nauwer samenwerken. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog. Dit meldt Luca Marinelli, hoofd van Citrix Channel EMEA.

Marinelli zei zit in een gesprek met Dutch IT-channel tijdens de Canalys Channels Summit 2016 in Barcelona, waar veel grote Europese resellers samenkwamen om te netwerken met distributeurs en leveranciers zoals Citrix. Daar werden ook trends besproken zoals cloud, waarbij de grote public cloud providers zich meer laten gelden in de markt. Reden voor Citrix om nauwer samen te werken met grote public cloud providers zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) en IBM SoftLayer.

Microsoft Azure en Citrix XenApp combinatie

Citrix en Microsoft intensiveerden onlangs de samenwerking op het gebied van cloud applicaties. Hierbij spelen resellers een cruciale rol. Microsoft Azure RemoteApp wordt gecombineerd zakelijke functionaliteiten van Citrix’ XenApp in een geheel vernieuwde applicatie. Nu wordt de Citrix XenApp ‘express’ oplossing gecombineerd met Azure voor het aanbieden van applicaties vanuit de cloud. Deze Citrix-oplossing vereenvoudigt app provisioning, vergroot de mogelijkheden tot monitoring, verhoogt security en optimaliseert de app delivery ervaring, aldus Marinelli.

Microsoft Azure is sinds dit jaar cloud hofleverancier van Citrix. Dat betekent meer integratie en ook dat bedrijven vlotter Windows 10 virtueel kunnen uitrollen voor hun werknemers. Azure is de 'preferred cloud' voor de future roadmap bij Citrix. Dat wil zeggen dat Citrix-producten zoals XenMobile en NetScaler integreren met de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS). De samenwerking laat bedrijven met Windows 10 Enterprise (Current Branch) ook toe om per gebruiker images van Windows 10 uit te rollen via XenDesktop VDI Solution op Azure. Of met andere woorden: een virtuele Windows 10 die in Azure draait en via de Citrix-toepassing naar het scherm van een gebruiker komt. Ook rond Skype for Business komt er een betere integratie met XenApp en de XenDesktop VDI omgeving. Volgens Citrix is het bedrijf daarmee de enige die Skype for Business volwaardig virtueel kan aanbieden. XenApp zal ook Office 365 volledig ondersteunen, inclusief plug-ins en macro's. Gebruikers kunnen vanuit ShareFile, de bestandsbeheerder van Citrix, rechtstreeks documenten openen en bewerken, zelfs met meerdere gebruikers.

Workspace Cloud

Naast de samenwerking met Azure zijn er volop andere kansen zoals het Workspace Cloud, een mobiele werkplek met sterke security en mobile device management beheer. Hiermee kunnen resellers managed services bieden. Bij WorkSpace Cloud komt verschillende Citrix technologie bij kijken zoals networking waarbij Citrix zijn NetScaler aanbiedt. Dit is een netwerk gateway die ook wel Application Delivery Controller (ADC) wordt genoemd. Afgelopen zomer werd de NetScaler CPX gelanceerd. NetScaler CPX ondersteunt Docker containers en zorgt dat data en apps een hoge beschikbaarheid hebben. Citrix voegde eerder log management en analytics toe aan NetScaler. Citrix lanceerde in de nazomer de gratis versie van de application delivery controller. De gratis versie, NetScaler CPX Express, heeft wel beperkingen tot 20 Mbps en 250 SSL-verbindingen. Verder is bij WorkSpace Cloud XenApp belangrijk, de oplossing voor het on-demand aanbieden van virtuele applicaties, en XenDesktop, dat volledige Windows VDI en virtuele apps aanbiedt. Daarbij hoort XenMobile, een beheeroplossing voor mobiele apparaten en apps. En ook ShareFile die een veilige manier biedt om locatie-onafhankelijk data te delen.

De Citrix cloud workspace oplossingen zijn interessant voor Citrix Service Providers programma (CSP), zeker in Nederland aldus Marinelli. Hosters kunnen dan per maand afrekenen op het daadwerkelijke gebruik van Citrix technologie zoals Desktops-as-a-Service (DaaS), applicatie hosting en mobiliteitsoplossingen. “Gebruikers kunnen hierbij hun data vellig verplaatsen over verschillende devices.”

Incentives en rewards

Citrix partners kunnen volgens Marinelli een goede boterham verdienen. Dat komt omdat de incentive & reward programma’s van het Citrix Partner Network verbeterd en vereenvoudig zijn. Doel van de verandering is om samen met de resellers meer business te genereren in met name de midmarket, een sterke groeimarkt aldus de Citrix topman. Partners in de midmarket worden volop ondersteund met het Citrix Net New Partner Sourced programma voor CSA’s, ISV’s en system integrators (SI). Zij kunnen in het marktsegment het Citrix portfolio verkopen zoals XenApp, XenDesktop, XenMobile en NetScaler. Het nieuwe incentive programma is erop gericht partners te belonen voor het aandragen, ontwikkelen en uiteindelijk noteren van new business, zowel bij bestaande als nieuwe Citrix klanten. De beloning is een upfront reward die verzilverd wordt als de opdracht aan de partner wordt gegund.

Digital Marketing

Verder is er de Citrix Advisor Reward, een backend reward programma die partners beloont voor het inhoudelijke adviestraject, zodat ook partners die wel het advies doen, maar niet de uiteindelijke levering, ook worden beloond voor hun inspanningen. Sinds begin 2016 zijn deze rewards extra interessant voor partners die voldoen aan de specialisatie eisen zoals training, practicum en het overleggen van referenties, dankzij een Advisor Reward bonusprogramma en betere inkoopvoorwaarden. De verschillende incentive programma’s, zoals de Advisor Rewards, Opportunity Registration voor netwerkproducten, en de Net New Sources incentives, zijn beter op elkaar afgestemd. Citrix verhoogde dit jaar ook zijn financiering voor marketing ondersteuning. Ieder gecertificeerde partner kan aanspraak maken op financiering voor bijvoorbeeld social mediacampagnes, digital marketing of events.

Citrix Summit 2017 

Luca Marinelli zegt verder dat partners volop worden ondersteund in hun cloud business. Daarvoor wordt het partnerprogramma getweakt en zal Citrix op zijn Citrix Summit 2017 met nieuwe aankondigingen komen. "Citrix biedt goede cloud services die voorzien is van ‘leading edge technologie’. We bieden end-to-end oplossingen en partners kunnen goed verdienen met ons als ze met onze oplossingen toegevoegde waarde aan IT-omgevingen van klanten kunnen leveren.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud