‘Optimaliseer uw infrastructuur op applicaties en data optimaal te benutten’
23-10-2016 | door: Blog
Deel dit artikel:

‘Optimaliseer uw infrastructuur op applicaties en data optimaal te benutten’

Wilt u cruciale bedrijfsinformatie realtime kunnen inzien? Of analytics benutten om zo tot betere, onderbouwde bedrijfsbeslissingen te komen? Wilt u uw jaar of kwartaal veel sneller af kunnen sluiten? Door uw infrastructuur te optimaliseren haalt u meer uit uw HANA-platform.

Veel organisaties zijn al bekend met de voordelen van SAP HANA. Het platform maakt het mogelijk om analytics-applicaties slimmer in te zetten, processen te versnellen en data-infrastructuren te vereenvoudigen. Dat wil dan ook zeggen dat in veel gevallen de meest bedrijfskritische applicaties op SAP HANA draaien. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u ook daadwerkelijk het maximale uit deze applicaties haalt?

Snelheid als sleutelwoord
Tegenwoordig zijn realtime inzichten onmisbaar om de concurrentie voor te blijven. Op basis van deze inzichten kunnen direct beslissingen genomen worden. U heeft niet langer de tijd om uren of zelfs dagen te wachten op uw query’s en rapporten. Daarbij is het implementeren van SAP HANA alleen niet genoeg. De onderliggende servers worden vaak onderschat, maar zijn wel degelijk van essentieel belang.

Het is daarom cruciaal om voor servers te kiezen die, net als SAP HANA, zijn ontwikkeld voor Big Data. Snelle, betrouwbare servers, zorgen ervoor dat uw IT-omgeving de geavanceerde technologieën en processen van SAP HANA goed kan ondersteunen. Zo kunt u analytics beter benutten om uiteindelijk tot de juiste beslissingen te komen, zonder dat de flexibiliteit en eenvoud van uw omgeving in het geding komen.

Beschikbaarheid garanderen
Om uw data optimaal te kunnen benutten, moeten ze wel altijd beschikbaar zijn en blijven. Storage speelt hierbij een belangrijk rol. Hoewel HANA data verwerkt binnen het eigen geheugen, heeft het platform namelijk ook storage nodig voor bijvoorbeeld installatie, back-ups en logs. Het is dan ook belangrijk dat uw storage back-up kan garanderen.

Daarnaast moet uw storage-omgeving beschikken over hoge performance om bijvoorbeeld database recovery en het draaien van query’s te kunnen ondersteunen. Kies dus voor een high-performance, duurzaam en betrouwbaar systeem, dat gemakkelijk te integreren is in een virtuele omgeving.

Zoals u ziet, is SAP HANA alleen niet voldoende om het maximale uit uw data en applicaties te halen. Is uw IT-omgeving geoptimaliseerd voor SAP HANA? Bekijk de infographic of download één van de beschikbare whitepapers.

Door: Tectrade

Terug naar nieuws overzicht