Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
22-10-2016 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Ambassadeur trots op Holland Paviljoen tijdens MWC

Er is nog plek, maar het gaat snel. Tijdens de komende editie van het Mobile World Congress in Barcelona zal er voor het eerst een Holland Paviljoen zijn waar de Nederlandse IT-branche zich kan presenteren. Onder meer de Nederlandse ambassade in Spanje heeft zich hiervoor ingezet. Tijdens VMWorld in Barcelona kwamen we de Nederlandse ambassadeur, Matthijs van Bonzel, tegen, en spraken met hem over deze mijlpaal.

 

 

Het MWC is met ruim 100.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele industrie. Vertegenwoordigers uit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het ‘Internet of Things’ te bespreken.

Nederland behoort tot de top 5 van landen in de wereld waar het gaat om digitale economieën. Het staat onder andere bekend om zijn innovatie(-inspanningen), betrouwbare en uitgebreide infrastructuur, kennis van cybersecurity en bovendien om een open en business-vriendelijke mindset. In het Holland High Tech Paviljoen volgend jaar spelen "safety & security”, cloud en telecom een belangrijke rol. Daarnaast wordt er een Holland Lounge neergezet waar bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten (starters international business) kunnen netwerken en kennis kunnen uitwisselen.

Het initiatief voor het paviljoen is van ondernemer Danny Frietman en wordt ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Frietman: ‘Het is van groot belang dat wij als Nederland bij dit evenement aanwezig zijn. Het paviljoen moet een ontmoetingsplaats worden waar Nederlandse ondernemers hun producten en toepassingen optimaal kunnen presenteren aan een internationaal en toonaangevend publiek op het gebied van mobiele telecommunicatie, internet en cybersecurity. Ik ben er dan ook geweldig trots op dat hetgelukt is om een aantal partijen bij elkaar te brengen om dit mogelijk te maken’.

Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven: ‘Door goede samenwerking tussen kennisinstellingen, de publieke en private sector vervult de Nederlandse cyber en mobile security een voortrekkersrol. Niet voor niets wordt Den Haag gezien als cybersecurity capital van Europa. Vanzelfsprekend zijn wij daarom aanwezig bij het Mobile World Congress’.

Terug naar video overzicht

Tags

MWC