Financiering van nieuw én oud
12-11-2016

Financiering van nieuw én oud

 

Het is in de IT-wereld gebruikelijk om vooruit te kijken: nieuwe technologie met nieuwe voordelen die voor nieuwe zakelijk kansen zorgen. Dat moeten we vooral ook blijven doen, het levert bedrijven gewoonweg erg veel op. Maar elke keer als we dat doen  komen we automatisch met een erfenis te zitten, de oude systemen die eens het neusje van de zalm waren. Oude systemen waarin flink is geïnvesteerd, maar die sneller zijn verouderd dan was voorzien en nog niet zijn afgeschreven. Die legacy kan daardoor financieel gezien een flinke barrière zijn om op nieuwe technologie over te stappen.

Niet meer van deze tijd

Als Cisco hebben we natuurlijk veel te maken met netwerkapparatuur zoals routers en switches. Hardware waarvoor afschrijftermijnen van vijf tot acht jaar gebruikelijk zijn. Het is een periode die gezien de ontwikkelingen op het gebied van deze hardware niet meer van deze tijd zijn. Kijk alleen al naar het beheer. Van de nieuwe generaties is dat veel eenvoudiger geworden. Wie met legacy blijft werken zal daarom veel hogere (operationele) beheerkosten hebben.

Verlies opvangen

Andere kosten van legacy hangen samen met de aanvankelijke investering. Als na drie jaar nieuwe technologie beschikbaar komt, resteert nog een flink niet-afgeschreven deel. Vanuit financieel perspectief maakt dat de overstap naar nieuwe oplossingen bepaald niet eenvoudiger. Wie wil overstappen staat voor de uitdaging om dit verlies op te vangen. Het speelt dan ook een rol bij de financiering van een nieuw netwerk, waarvan de afschrijfperiode overigens korter moet zijn. Na pakweg drie jaar komt immers weer nieuwe technologie beschikbaar, met dusdanige voordelen dat het verstandig is daarin te investeren.

Concurrentievoordeel door transitie

Cisco Capital is bereid daarmee te helpen als er zicht is op de aanschaf van nieuwere Cisco-oplossingen. Die Cisco-oplossing mag overigens ook componenten van andere leveranciers omvatten. Op deze manier helpen we bedrijven op een volgende generatie technologie over te stappen om weer concurrentievoordeel te bereiken of te behouden.  En het slaat aan. Klanten vragen inmiddels veel naar deze bijzondere mogelijkheid.

Extra waarde

Overstappen op nieuwe technologie is natuurlijk voor elk bedrijf weer anders, het is elke keer weer maatwerk. Met ons aanbod kunnen we extra waarde toevoegen aan nieuwe oplossingen van Cisco. Met als uiteindelijke doel: klanten helpen om de transitie naar nieuwe technologie te maken!

Rafael Chacon, commercial leader for Cisco Capital EMEAR

 

Meer weten over dit onderwerp? Klik hier.

 

Rafael Chacon is Cisco Capital Commercial EMEAR lead en zijn passie ligt bij het mogelijk maken van digital transformatie en innovatie bij zakelijke klanten in de EMEAR-regio. Hij heeft de afgelopen 14 jaar bij Cisco Capital gewerkt in diverse functies. Hij is begonnen met het ondersteunen van de verkoop, vervolgens is hij doorgegroeid tot sales manager en nu richt hij zich op business development en het creëren van mogelijkheden voor internationale sales.

Terug naar nieuws overzicht