Tectrade wint Benelux Power Excellence Award 2016

21-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Tectrade wint Benelux Power Excellence Award 2016

Tectrade wint de Benelux Power Excellence Award 2016 van IBM. Het bedrijf ontvangt de award voor een toekomstbestendig, volledig gespiegeld twin datacenter bij een Nederlandse organisatie die internationaal actief is in de Foodbranche.

Op 19 en 20 oktober jongstleden vond in Eindhoven het grootste jaarlijkse IBM i event van de Benelux plaats: Common Benelux. Het event heeft als doel het delen van kennis en ervaring over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ‘power systems’ en IBM i. De lezingen worden afgewisseld met workshops en netwerksessies.

Benelux Power Excellence Awards
Tijdens het event vonden ook de Benelux Power Excellence Awards plaats. IBM Businesspartners en klanten konden voorafgaand aan het event een praktijkcase indienen van een succesvolle innovatieve toepassing van Power Systemen en/of het IBM i platform. De winnaar is door Robert Diemer bekend gemaakt tijdens Common Benelux.

De winnende oplossing van Tectrade is een twin datacenter oplossing die bestaat uit een centraal opslagsysteem, 24×7 support en een nieuwe infrastructuur voor de VMware omgeving. Dit levert de klant een eenvoudig te beheren productie- en Disaster Recovery-omgeving. De oplossing leidt onder andere tot een aanzienlijke kostenbesparing door vereenvoudigd beheer (mankracht) en een besparing op de replicatie van softwarelicenties.

Focus op Enterprise Hybrid IT
Ronald van Heek, CCO van Tectrade: “De laatste jaren hebben wij ons vizier gericht op een nieuwe boodschap rond en een focus op Enterprise Hybride IT. Naast de traditionele legacy oplossingen hebben we geïnvesteerd in de nieuwe oplossingsgebieden zoals cloud, analytics, security en commerce. Door onze nieuwe focus in combinatie met onze jarenlange en omvangrijke expertise is Tectrade in staat om klanten compleet te ontzorgen met betrekking tot hun IT infrastructuur.”

Tectrade is IBM Business Partner of the Year, IBM Specialty Partner en Center of Technical Excellence. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring op het gebied van IBM PowerSystems, IBM i (voorheen AS/400), IBM AIX en Linux on Power. Naast design-, implementatie-, migratie- en projectdiensten biedt het bedrijf maar ook educatie- en support diensten aan.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters