Redactie - 19 oktober 2016

Clinton overwoog Tim Cook en Bill Gates te vragen voor vice-presidentschap

Apple-CEO Tim Cook en Microsoft-oprichter Bill Gates staan op een lijst met mogelijke kandidaten voor het vice-presidentschap van de VS indien Hillary Clinton president wordt. Naast Gates en Cook zou Clinton ook hebben overwogen Michael Bloomberg of Bernie Sanders te vragen. De keuze is uiteindelijk gevallen op running mate Tim Kaine.

Dit blijkt uit door WikiLeaks gepubliceerde mail van Hillary Clinton. Tim Cook stelt zowel de Democraten als de Republikeinen te steunen. Het is echter geen geheim dat hij in de strijd tussen Clinton en Trump achter Clinton staat. Onlangs legde Cook nog samen met Apple-collega Lisa Jackson een bezoek af aan een fundraiser voor de campagne van Clinton. Cook stelt dit op persoonlijke titel te hebben gedaan en niet uit naam van Apple. 

De naam van Apple wordt de laatste weken vaker in verband gebracht met het lobbycircuit rond Clinton. Het Amerikaanse bedrijf zou willen voorkomen dat de nieuwe president gaat tornen aan wetgeving rond encryptie. Apple weigert achterdeuren in zijn software te bouwen, en krijgt hierop vanuit Washington veel kritiek.