Commvault en Copaco samenwerking wordt teamwerk

Commvault en Copaco samenwerking wordt teamwerk

14-10-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Commvault en Copaco samenwerking wordt teamwerk

Datamanagementspecialist Commvault en distributeur Copaco werken sinds begin 2016 nauw samen aan het op de kaart zetten van datamanagement in het middensegment. Sindsdien zijn al de nodige initiatieven ontplooid en programma’s op touw gezet.

“Voor ons was het eind 2015 duidelijk dat we ons netwerk wilden uitbreiden met een tweede distributeur”, zegt Rens Koopman, Country Manager Benelux van Commvault. “Ons portfolio is de afgelopen jaren sterk verbreed en dat was voldoende aanleiding om op zoek te gaan naar een partner die daarop kon inspelen.” Koopman kwam uit bij Copaco, waar Bianca van Engeland, Business Director van de Eindhovense distributeur, ook van mening was dat Commvault goed in haar storage- en securitysegment zou passen. “Commvault heeft natuurlijk al langer een sterke aanwezigheid in de enterprise-markt, maar biedt door de verbreding van het portfolio en de modulaire opties nu ook meer mogelijkheden voor de midmarket. Dat sprak ons aan.”

Focus
De twee partijen hebben de eerste maanden van hun samenwerking vooral aandacht besteed aan het inrichten van de gezamenlijke processen en het bepalen van de focus. Daarnaast zijn, volgens Koopman, ook al de eerste commerciële successen geboekt en is er al flink gewerkt aan leadgeneratie. Een van de doelen is om te profiteren van de breedte van het Copaco-portfolio, waar de Commvault-oplossingen goed op aansluiten. Zo hebben beide bedrijven partnerships met Microsoft, wat kansen biedt voor gecombineerde oplossingen, zoals de cloudback-upfunctionaliteit van Commvault met het Microsoft Azure-aanbod van Copaco.

Midmarket

Om het middensegment aan te spreken, heeft Copaco onder andere een saleskit voor partners ontwikkeld, waarin vooral de gebruiksvriendelijkheid van Commvault naar voren komt. Van Engeland: “Commvault heeft vooral bekendheid als enterprise-platform, waardoor het minder op het netvlies staat van de midmarket. Daar leeft nog wel eens de gedachte dat de software groot en complex is. Met de saleskit maken we duidelijk dat dit niet het geval is.” Copaco heeft in dat verband verschillende solution sets ontwikkeld. Die zijn ontworpen om individueel optimaal te presteren en zijn op elk moment uit te breiden met andere Commvault-oplossingen. Het gaat omBackup & Recovery, Email Archive, Endpoint Data Protection en Snapshot Management Recovery.

Onboarding

Daarnaast ontwikkelden Copaco en Commvault een speciaal onboarding-plan voor nieuwe partners die onder meer kunnen rekenen op gerichte presalesondersteuning van Copaco door gecertificeerde Copaco-medewerkers. “Met alle assets en tools die we al hebben ontwikkeld en nog gaan ontwikkelen, is het mogelijk om gezamenlijk te bouwen aan naamsbekendheid en aanwezigheid in de markt”,benadrukt Koopman. “De eerste maanden van onze samenwerking zijn al zeer succesvol geweest en beloven veel goeds voor al onze gezamenlijke initiatieven in de toekomst.”

Terug naar nieuws overzicht