Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem
10-10-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem

 

Wie gebruik maakt van cloud diensten brengt zijn IT applicaties en/of data onder in een cloud omgeving. Verschillende vormen van de cloud zijn beschikbaar, waaronder de public en private cloud. Aangezien niet alle applicaties en data geschikt om in de cloud onder te brengen kiezen veel bedrijven ervoor een deel van hun IT-omgeving on-premise te houden. In dit geval ontstaat een hybride cloud omgeving, waarbij de cloud wordt gecombineerd met een on-premise IT-omgeving. In een whitepaper zet PQR de belangrijkste kenmerken en mogelijkheden van een hybride cloud omgeving uiteen.

IT is vaak geen core business van bedrijven, terwijl IT wel steeds vaker als bedrijfskritisch wordt gezien of ervaren. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op. Bij bijhouden van deze ontwikkelingen is een grote uitdaging voor CFO’s. De cloud kan uitkomst bieden. Door cloud diensten af te nemen leggen CFO’s de verantwoordelijkheid voor het juist functioneren, de beschikbaarheid en de prestaties van deze omgeving bij de cloud provider.

Hybride cloud ontwikkelen
Als cloud integrator ondersteunt PQR klanten bij het ontwikkeling van een dergelijke hybride omgeving. Samen met de klant onderzoekt PQR hoe het lokale datacenter zich kan ontwikkelen naar een private cloud en op welke vlakken de publieke cloud uitkomst kan bieden. Daarnaast onderzoekt PQR op welke manier de infrastructuur van de klant kan worden uitgebreid met een cloud dienst om een hybride omgeving te creëren.

Maar hoe ziet zo’n hybride cloud er in de praktijk uit? Welke mogelijkheden biedt een dergelijke omgeving en waarom zou u hiervoor moeten kiezen? PQR zet dit uiteen in de whitepaper ‘Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem’.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud