Xerox introduceert merkidentiteit Conduent Incorporated

10-10-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Xerox introduceert merkidentiteit Conduent Incorporated

Xerox introduceert de wereldwijde merkidentiteit van Conduent Incorporated. Dit business process services bedrijf ontstaat na de separatie van Xerox in twee onafhankelijke bedrijven. Dit meldt Ashok Vemuri, CEO van Conduent na de scheiding van Xerox.

De naam Conduent is volgens Vemuri geïnspireerd op haar expertise van het bedrijf in het beheer van transactionele relaties tussen hun klanten en hun afdelingen binnen customer care, transportoplossingen, gezondheidszorg en digitale betalingen. De CEO van Conduent stelt dat het logo met vetgedrukte lettertype stabiliteit uitstraalt, het symbool aanvult en de dertigjarige geschiedenis van het bedrijf weergeeft waarin bedrijven en overheden ondersteund worden bij hun dagelijkse werkzaamheden. De verbinding tussen de "N" en de "T" in het lettertype laat zien dat de kern van het businessmodel van het bedrijf ligt in het verbinden van partijen. De aangesloten letters trekken tevens de aandacht van de lezers naar de unieke uitspraak van de naam. 

Parallellogrammen
De drie parallellogrammen die deel uitmaken van het symbool belichamen verschillende ideeën over de nieuwe onderneming.

  • Samen vertegenwoordigen zij beweging en behendigheid en geven ze de relatie tussen Conduent, haar klanten en hun eindgebruikers weer.
  • Individueel vertegenwoordigen ze de drie belangrijkste Conduent stakeholders: klanten, medewerkers en investeerders.
  • De pijl in het midden van het ontwerp straalt uit dat Conduent organisaties vooruit helpt, transformeert en hun relaties verbetert - of dat nu met shoppers, reizigers, patiënten, klanten, werknemers of burgers is.

Conduent heeft in 2015 een omzet van ongeveer 7 miljard dollar gerealiseerd en heeft 93.000 werknemers wereldwijd. Dit maakt Conduent een Fortune 500 business process services bedrijf met expertise op transactie-intensieve processen, analytics en automatisering. Het gedifferentieerde aanbod van Conduent heeft volgens het bedrijf invloed op het leven van miljoenen mensen, onder wie twee derde van alle verzekerde patiënten in de Verenigde Staten en bijna 9 miljoen mensen die dagelijks via tolsystemen reizen. Meer informatie is te vinden op www.conduent.com

Eind 2016 afgerond
Conduent verwacht de separatie van Xerox eind 2016 te voltooien. De transactie is onder andere onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Raad van Bestuur van Xerox.

Terug naar nieuws overzicht