Wouter Hoeffnagel - 05 oktober 2016

VMware lanceert oplossingen voor de mobility van de toekomst

VMware, gespecialiseerd in onder andere in cloud infrastructuur en zakelijke mobiliteit, heeft op Connect 2016 een aantal nieuwe producten gelanceerd die volgens VMware de mobility van de toekomst demonstreren. De volgende generatie VMware AirWatch Unified Endpoint Management en VMware Workspace ONE breidt VMware AirWatch uit naar cloud-gebaseerd management voor traditionele desktops en de nieuwste connected devices. Daarnaast voorziet het gebruikers van de apps en diensten die ze nodig hebben om digitaal te werken.

Analistenbureau Gartner meldt dat "de toekomst van endpoint-beheer ligt in de consolidatie van de managementtools die traditionele pc's en mobiele devices beheren binnen één gemeenschappelijk beheerraamwerk". VMware brengt alles samen met VMware AirWatch Unified Endpoint Management. Deze oplossing biedt een holistische en op gebruikers gebaseerde benadering van het beheer van alle end points in een organisatie - van mobiele apparaten en desktop systemen tot en met Internet of Things (IoT) apparatuur.

VMware AirWatch Unified Endpoint Management
VMware AirWatch Unified Endpoint Management, verkrijgbaar als stand-alone oplossing of als een onderdeel van VMware Workspace ONE, breidt de VMware AirWatch Enterprise Mobility Management-mogelijkheden uit naar cloud-gebaseerd Windows 10 pc-lifecycle-beheer. Dit omvat configuratiemanagement, besturingssysteem (OS) patch management, client health- en security-management. VMware AirWatch Unified Endpoint Management stelt IT in staat sneller security-patches en -updates van het besturingssysteem te implementeren, software betrouwbaarder te installeren en operationele processen te consolideren voor alle apparaten, zowel binnen als buiten het domein.

VMware biedt organisaties hiermee een oplossing voor de migratie naar Windows 10 door eerst een assessment van de omgeving te maken. Daarna wordt de optimale weg bepaald om te migreren naar Windows 10 (zowel fysiek als virtueel). VMware maakt daarbij gebruik van een moderne aanpak voor de beveiliging en het beheer van alle apparaten, zowel binnen als buiten het netwerk.

Het beheer van IoT, smart glasses en touchless sensoren
Naast de uitbreiding van VMware AirWatch naar traditionele desktops, voegt VMware het beheer van IoT-devices, smart glasses en touchless sensoren toe. Organisaties beginnen de impact te zien van IoT-technologie bij hun personeel en de verwachting is dat het aantal IoT-apparaten de BYOD- en andere mobiele apparaten ver zal overtreffen. Met dit gegeven in het vooruitzicht is het belangrijk dat organisaties gaan nadenken over hoe de wearables, IoT connected devices, smartphones en tablets passen binnen het holistische beheerraamwerk qua data, cloud en mobiele interactiviteit.

VMware breidt het VMware AirWatch Unified Endpoint Management-platform daarom uit met support voor Windows-gebaseerde IoT-devices, zoals Surface Hub en Android IoT- en smart-devices. VMware werkt daarnaast samen met smart glass-leveranciers en AR app-ontwikkelaars zoals Atheer, APX, Intel, ODG en VUZIX Corp voor Android-wearable-beheer en grootschalige app delivery. Lees hier meer over deze nieuwe beheermogelijkheden. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024